Monika Földešiová Tlačové správy

Šetriť peniaze v domácnosti viete aj takto! Bystrickí študenti dostali nápad na inteligentné bývanie

Banskobystrickí vysokoškoláci sa chytili podnikateľského nápadu, z ktorého vytvorili startup. Lukáš Scehovič a Lukáš Rapčo tvrdia, že bývanie už nemusí byť nuda. Inteligentné domy si získavajú pozornosť nielen vo svete, ale ich obľuba stúpa aj na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Šetriť peniaze v domácnosti viete aj takto! Bystrickí študenti dostali nápad na inteligentné bývanie
Zdroj: Dnes24.sk

"O podnikaní sme začali uvažovať približne pred tromi rokmi, pretože sme si uvedomili, že po škole si musíme nájsť niečo, čo nás bude baviť, prinášať hodnotu spoločnosti a čo nás uživí,“ vysvetľuje Scehovič, zakladateľ Smart-home.sk. Najprv začali sledovať aktuálne podnikateľské trendy v zahraničí, potom rozmýšľali o vlastnom e-shope.

"Ako prvé sme kúpili doménu a svojpomocne sme dali dokopy náš prvý e-shop, ktorý dizajnovo vyzeral dosť hrozne, no postupne sa zlepšoval. Mesiace driny, počas ktorých sme nemali ani len jednu objednávku, nás naučili ako byť odhodlaní, trpezliví a akým spôsobom riešiť vzniknuté problémy,“ pokračuje.

Ako bývať úsporne a pohodlne?

Pravidelné pracovné stretnutia pomáhali formovať myšlienku ich podnikateľského zámeru a s časom prišli aj cenné skúsenosti. Bolo potrebné investovať do reklamy, ujasniť si v akom segmente sa budú pohybovať a s čím prerazia na trhu.

"V tom momente sme pochopili, že budúcnosť je v inováciách a technológiách. Každý sa snaží zjednodušiť si život, bývať pohodlne, úsporne a bezpečne. Začalo nás fascinovať inteligentné bývanie a tak sme mu venovali svoju pozornosť,“ hovorí Lukáš Rapčo.

Banskobystričania strávili hodiny vzdelávaním. Oslovili prvých obchodných partnerov a výrobcov, aby mohli zákazníkom predstaviť to, čo ich fascinuje a napĺňa. Dnes už na stránke Smart-home.sk ponúkajú inteligentné systémy Fibaro, vďaka ktorým dokážu jednotlivé elektrické zariadenia v domácnosti spolu komunikovať.

Čo to znamená mať inteligentný dom?

Pohodlie, z ktorého môžete prehľadne a jednoducho regulovať intenzitu osvetlenia či teplotu bývania vo vašej domácnosti. Poradíte si aj s kamerovým systémom, ventiláciou či zavlažovaním.

"Budete môcť vypínať a zapínať spotrebiče prostredníctvom inteligentnej bezdrôtovej zásuvky. Vďaka pohybovému senzoru získate istotu, že ste v bezpečí. Celý systém dokáže ktokoľvek kontrolovať a ovládať vďaka jednoduchej aplikácii, ktorú si stiahnete do mobilu,“ predstavuje službu Lukáš Scehovič.

Keďže absolvoval množstvo odborných seminárov a disponuje aj potrebnými certifikátmi, zariadenie si kúpil aj do vlastného bytu. Sám si ho namontoval, otestoval, aby sa presvedčil o tom, že zákazníkom ponúka len to najlepšie.

"O tieto špičkové zariadenia sa ľudia začínajú zaujímať. Mať inteligentný dom už nie je nedosiahnuteľnou métou ako v minulosti. Vďaka spomínaným technológiám pre domácnosti dokonca šetríme výdavky na energie,“ povedal na záver. Ak sa pýtate, ako fungujú inteligentné systémy a či sú určené aj pre vás, odporúčame vám navštíviť webstránku http://www.smart-home.sk/

Lajknúť tento nápad môžete aj na ich Facebooku

(PR) – Za obsah textu a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Šetriť peniaze v domácnosti viete aj takto! Bystrickí študenti dostali nápad na
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM