Jakub Forgács Správy

Seniorom pomôžu už aj doma: Špeciálne centrá sa rozšíria do 10 mikroregiónov BBSK + MAPA

Služba, ktorej cieľom je umožniť seniorom čo najdlhšie žiť v ich prirodzenom, domácom prostredí, tak bude dostupná v takmer 140 obciach a pokrytá ňou bude už štvrtina kraja.

Ilustračný obrázok k článku Seniorom pomôžu už aj doma: Špeciálne centrá sa rozšíria do 10 mikroregiónov BBSK + MAPA
5
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Sprevádzanie na ceste k lekárovi, na úrady, vybavenie zdravotných pomôcok či monitorovacie SOS náramky, ktoré môžu zachrániť život. To je len časť služieb, ktoré poskytnú Centrá integrovanej sociálno-zdravotnej starostlivosti seniorom a ľuďom so zdravotným znevýhodnením v desiatich mikroregiónoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Memorandum o spolupráci

Predseda BBSK Ondrej Lunter a zástupcovia mikroregiónov v utorok slávnostne v priestoroch Pohronského múzea v Novej Bani podpísali memorandum o spolupráci, vďaka ktorému sa táto služba rozšíri do takmer 140 obcí a pokrytá ňou bude už štvrtina územia župy.

„Keď sme v roku 2021 s projektom Centier integrovanej sociálno-zdravotnej starostlivosti začínali, boli sme prví v celej republike a spolupracovať sme začali so štyrmi mikroregiónmi. Som veľmi rád, že dnes sme túto spoluprácu rozšírili a že stovkám seniorov tak umožníme žiť a dožiť dôstojným spôsobom tam, kde sú zvyknutí – priamo u nich doma,“ povedal predseda kraja Ondrej Lunter.

Viac o tom, ktoré mikroregióny sa podpisom memoranda pridali, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Centrá starostlivosti rozširuje do desiatich mikroregiónov BBSK
5
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM