Monika Obrtalová Rôzne

Seminár sv. Františka Xaverského má nového rektora

Novým rektorom Kňazského seminára sv. Františka Xaverského v Badíne pri Banskej Bystrici sa stal Ján Viglaš, doterajší farár v neďalekej Sielnici. Banskobystrický diecézny biskup Rudolf Baláž ho totiž dnes vymenoval na miesto moderátora štúdií, rekto

„Doterajší rektor Vojtech Nepšinský pôsobil ako v poradí druhý rektor spomínaného diecézneho kňazského seminára takmer jedenásť rokov. Miesto moderátora štúdií a rektora seminára prevzal 1. septembra 1999 po Tomášovi Galisovi. Po skončení svojho pôsobenia na poste rektora sa Nepšinský ododnes stal farárom a dekanom vo Farnosti Zvolen – mesto a vrátil sa tak na svoje predošlé dekanské pôsobisko,“ informovala hovorkyňa banskobystrického diecézneho biskupa Zuzana Juhaniaková.

Terajší rektor Ján Viglaš je vedúcim Katedry morálnej teológie Teologického inštitútu v Badíne. Narodil sa 14. marca 1970 v Piešťanoch a kňazskú vysviacku prijal 31. júla 1999 v Banskej Bystrici. Medzi jeho dlhšie študijné pobyty v zahraničí patrí pobyt v St. Patrick's College Maynooth v Írsku a na Pápežskej univerzite Gregoriana v Ríme. Morálny teológ Ján Viglaš sa tak stáva v poradí tretím rektorom v histórii obnoveného kňazského seminára Banskobystrickej diecézy od jeho zriadenia v roku 1990.

Zdroj: TASR Foto: farskyurad.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM