Jakub Forgács Správy

Rooseveltova nemocnica urobila ďalší krok v rozvoji: Má novú kliniku

Získanie štatútu kliniky je podľa nemocnice pre akékoľvek oddelenie výsledkom dlhoročnej pedagogickej, výskumnej a publikačnej činnosti lekárov, ako aj poskytovania požadovaného rozsahu zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltova nemocnica urobila ďalší krok v rozvoji: Má novú kliniku
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta Banská Bystrica akreditovala Slovenská zdravotnícka univerzita Kliniku maxilofaciálnej chirurgie. Dňa 20. septembra 2021 slávnostne odovzdal zriaďovaciu listinu kliniky predstaviteľom nemocnice rektor univerzity Peter Šimko. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Ďalšie kvalitné pracovisko

„Som veľmi rád, že naša univerzita bude mať v nemocnici v Banskej Bystrici ďalšie kvalitné výučbové pracovisko pre pregraduálne a postgraduálne vzdelávanie odborníkov v tomto špecializovanom medicínskom odbore. Teší ma, že s Rooseveltovou nemocnicou máme dlhodobo nastavené vzťahy na vysokej úrovni vzájomnej spolupráce a dnes sme mali možnosť odovzdať nemocnici zriaďovaciu listinu v poradí už osemnástej kliniky,“ uviedol profesor Peter Šimko, rektor Slovenskej zdravotníckej univerzity.

„Oddelenie maxilofaciálnej chirurgie bolo jedno z najnovších pracovísk v nemocnici. Jeho vznik v roku 2017 bol predposledným chýbajúcim odborom v chirurgických disciplínach, aby sme v nemocnici mohli poskytovať komplexnú liečbu na úrovni traumacentra. Zároveň odvtedy môžeme zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pre pacientov Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorá dovtedy v tak veľkej spádovej oblasti absentovala. Kolegovia za to krátke obdobie dokázali odviesť obrovský kus práce a akreditácia kliniky je významný krok v rozvoji nemocnice, o ktorý sa neustále snažíme,“ vysvetlila Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.

„Aj v mene kolegov, by som rád poďakoval univerzite za dôveru, ktorú prejavila našej práci. Poďakovanie by som rád vyslovil aj vedeniu nemocnice, ktoré nášmu tímu dalo v roku 2017 priestor a vytvorilo nám podmienky, aby sme mohli realizovať maxilofaciálnu chirurgiu v plnom rozsahu. Ambíciu školiť sme deklarovali od začiatku nášho pôsobenia, intenzívne sme sa podieľali na postgraduálnom vzdelávaní a boli by sme radi, keby sa podarilo na pôde Kliniky maxilofaciálnej chirurgie SZU rozbehnúť aj vzdelávanie v pregraduálnych študijných odboroch,“ priblížil Adam Stebel, vymenovaný prednosta kliniky.

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM