Správy

Regionálne pulty v Banskobystrickom kraji majú úspech: Ktoré produkty sa tešia NAJ obľube?

Produkty z Regionálnych pultov od výrobcov z rôznych kútov Banskobystrického kraja sú aktuálne dostupné v 12 fyzických pultoch v ubytovacích zariadeniach v kraji a na e-shope regionalnepulty.sk.

Ilustračný obrázok k článku Regionálne pulty v Banskobystrickom kraji majú úspech: Ktoré produkty sa tešia NAJ obľube?
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Projekt Regionálnych pultov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má za sebou po spustení e-shopu úspešný rok. Aktuálne už ponúka výrobky od 58 regionálnych producentov. Informovala o tom marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Koľko produktov predali?

Produkty z Regionálnych pultov od výrobcov z rôznych kútov Banskobystrického kraja sú aktuálne dostupné v 12 fyzických pultoch v ubytovacích zariadeniach v kraji a na e-shope regionalnepulty.sk. Prostredníctvom webovej stránky bolo za rok jej fungovania predaných vyše 1 800 produktov.

„Po roku fungovania e-shopu a samozrejme fyzických pultov spolupracujeme s 58 regionálnymi producentmi z Banskobystrického kraja,“ uviedla manažérka projektu Regionálne pulty Mária Ursínyová. Ako dodala, pred rokom spolupracovali s 20 producentmi a ich počet neustále rastie. V rámci projektu spolupracujú i s miestnymi akčnými skupinami a približne polovica výrobkov z ponuky má značku Regionálny produkt. Tá je zárukou lokálnych surovín, tradičných postupov a zachovaného podielu ručnej práce.

Viac o najobľúbenejších produktov z ponuky Regionálnych pultov sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

E-shop pomáha lokálnym producentom z Banskobystrického kraja
6
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM