Michal Majer Hokej

Prvé tohtosezónne víťazstvo nad majstrom!

36. kolo hokejovej extraligy postavilo proti sebe tretí a prvý tím tabuľky. Barani totiž na svojom ľade privítali majstrovské Košice, nad ktorými túto sezónu ešte nedokázali vyhrať. Po oduševnenom výkone hráčov Bystrice je však táto negatívna štatist

HC'05 B. Bystrica – HC Košice 2:1 po sn (0:1, 1:0, 0:0, –0:0, 1:0)

Góly: 39. Hudec, rozh. sam. nájazd Hlinka – 18. Dravecký

Rozhodcovia D. Konc -Tvrdoň, Orolin, vylúčení 7:10, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 2119 divákov

Domáci v duchu sezónnej tradície sa opäť proti Košiciam strelecky trápili. Aj keď zasypali Hudáčkovu bránku spŕškou striel, gól nie a nie padnúť. Až v 39. min pozdvihol hrebienok sebavedomia Hudec, keď konečne trafil tam, kde Hudáček svoje brankárske pavučiny nenapriadol. Košičania sa opäť spoľahli na osvedčenú taktiku. V predchádzajúcich troch zápasoch nazbierali na Bystričanoch osem bodov, ani raz im nedovolili streliť viac ako dva góly a keď v 19. min Dravecký po akcii flexibilného Jenčíka strelil úvodný gól, vyskočili pevne do sedla.

Už v 3. min v oslabení mohli skórovať, to by však tiesnený Kristek musel obrancov zvalcovať. V 7. min dopadli na ľad v plánovanej prestávke plyšové hračky určené pre choré deti v miestnej nemocnici a takúto spŕšku by si domáci hráči priali aj v bránke košického Hudáčka. V 29. min po dvoch žŕdkach Tománka rozsúdil situáciu až videorozhodca, domácim neustále unikal v šanciach gólový efekt a diváci sa len spoliehali, že v tretej tretine pretrhnú proti majstrovi streleckú smolu. Hvíla ju v oslabení v 45. min pretrhnúť aj mohol, podstatné však bolo, že domáci sa ubránili a mohli sa sústrediť na výraznejší tlak. V 47. min im podal povzbudivú ruku pri vylúčení Homér, výhodu však hravo nesústredení premárnili, a potom sa už len netrpezlivo čakalo na odvážlivca, ktorý by šláger kola rozhodol. Po vylúčení domáceho Rumpela netrafil puk pred bránkou Jenčík, o pár sekúnd neskôr sa faulu dopustil Vorel a bolo po košickej presilovke.

V 54. min mal na hokejke rozhodnutie košický Andrašovský, Šimonovič ho však v koncovke vychytal, na ľade sa občas vášňami zaiskrilo, no rozuzliť zápas sa v normálnom čase nepodarilo nikomu, aj keď po akcii Hudeca chýbalo Tománkovi v 57. min len trocha povestného šťastia. V predĺžení už nikto nič účinné nevymyslel, a tak dráma vyvrcholila v samostatných nájazdoch, presnejšie v 8. sérii po bravúre domáceho Hlinku.

Zdroj: TASR

Prvé tohtosezónne víťazstvo nad majstrom!
1
Galéria
hokejbbke2112
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM