Michal Majer Rôzne

Primátori sa striedajú, charitatívny punč ostáva

Minulý rok v predvianočnom čase rozdával návštevníkom centra mesta horúci punč Ivan Saktor, včera ho nahradil nový primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Každý návštevník tak mal jedinečnú možnosť pochutiť si na voňavom nápoji a zároveň prispieť na

V prípade primátorského punču ide o tradičnú akciu, ktorá sa snaží získať financie na rôzne charitatívne účely. Minulý rok Banskobystričania vyzbierali viac než 1500 eur, ktoré putovali na Konto nádeje. Tento rok sa primátor rozhodol, že peniaze daruje detskému domovu Srdiečko v Banskej Bystrici. „K tomuto detskému domovu mám srdcový vzťah, lebo som tam chodieval ešte ako zamestnanec Lesov SR s vianočným stromčekom a spoznal som tam partiu detí, ktoré sú veľmi spevavé, veselé a úprimné a chcel som im urobiť radosť,“ popisuje Peter Gogola dôvod, prečo vyzbierané peniaze tento rok poputujú práve do spomínaného detského domova.

Oproti minulému roku mohli návštevníci tejto akcie zaznamenať pár zmien. Spred Barbakanu sa stánok s primátorom a jeho pomocníkmi presťahoval priamo na hlavné námestie, namiesto keramických hrnčekov sa „čapovalo“ do ekonomickejších plastových pohárikov a tento rok pribudla aj hudobná skupina, ktorá spríjemňovala atmosféru nielen pri mestskom stánku. Napriek tomu, že cena punču bola rovnaká ako v okolitých stánkoch, teda jedno euro, ľudia mohli prispieť aj vyššou sumou. Kasa sa tak neplnila len mincami, ale aj 5 či 10 eurovými bankovkami, ktoré onedlho nájdu svojich adresátov na Wolkerovej ulici.

Banskobystričania nakoniec nesklamali. Počas niekoľko hodín trvajúcej akcie sa nakoniec podarilo vyzbierať úctyhodných 1333 eur! V našom videu si môžete pozrieť, aká atmosféra včera vládla v okolí stánku s primátorským punčom.

mm Foto: Vlado Veverka

Primátori sa striedajú, charitatívny punč ostáva
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM