Monika Obrtalová Rôzne

Primátor kontroloval činnosť karanténnej stanice

Karanténne stanice sú mnohokrát zamieňané s útulkami pre zvieratá či psími hotelmi. V skutočnosti sú to zariadenia, ktoré slúžia na držbu odchytených túlavých zvierat s neznámym zdravotným stavom. Jedným z dočasných náhradných domovov pre zatúlané č

„Banskobystrická samospráva má záujem zefektívniť činnosť karanténnej stanice. Situáciu sa snažíme riešiť aj formou rokovaní s Mestom Zvolen vo veci spolufinancovania jej prevádzky. Osobne som rokoval aj so zástupcami občianskych združení, ktoré v tejto oblasti vyvíjajú aktivity. Mesto predložilo konkrétny návrh Rámcovej zmluvy o spolupráci občianskemu združeniu Pes v núdzi, ktorý zostal zatiaľ bez odozvy. Počas dnešného kontrolného dňa som sa presvedčil, že o zvieratá je dobre postarané, situáciu však budeme sledovať aj naďalej a o ďalších krokoch budeme verejnosť informovať,“ povedal primátor Ivan Saktor.

V priestoroch mestskej karanténnej stanice je momentálne umiestnených 22 psov a 15 mláďat, svoj dočasný domov tu však môže nájsť až 60 zvierat. Banskobystrický magistrát na prevádzku stanice vyčleňuje z mestského rozpočtu ročne takmer 50 tisíc eur, z ktorých hradí bežnú údržbu budov a kotercov, režijné náklady a nákup pracovných pomôcok na prevádzku stanice a odchyt zvierat. Šesťdesiat kotercov je rozdelených do blokov A, B a C. Bloky B a C boli zrekonštruované v rokoch 2007 a 2008.

„Opravu zvyšných kotercov v sekcii A za viac ako 60 tisíc eur plánuje Mesto financovať z rezervného fondu. O jeho použití rozhodne mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí 25. mája 2010. Plánovaná rekonštrukcia by mala zahŕňať opravu strechy v sekcii A, opravu podláh a priečok v príslušných kotercoch, výmenu mreží vo všetkých sekciách,“ dodáva prednosta banskobystrického magistrátu Jaroslav Sihelský.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM