Tlačové správy

Predĺžený víkend v znamení vína: Študujte KOMPLETNÝ PROGRAM bystrickej Vínšpacírky

Májová vínšpacírková degustácia sa nezadržateľne blíži. Banskobystrické Námestie SNP sa totiž už túto sobotu zaplní tými najlepšími slovenskými vinármi. Prinášame vám kompletný program podujatia, a tiež niektoré ďalšie zaujímavosti, ktoré si organizátori zatiaľ nechávali pre seba.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený víkend v znamení vína: Študujte KOMPLETNÝ PROGRAM bystrickej Vínšpacírky
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Čo na vás čaká

  • 14:00 – Otvorenie Vínšpacírky slávnostnou sabrážou za prítomnosti členov Cechu hostinských a viceprimátora Banskej Bystrice Martina Turčana
  • 15:00 – Predvádzanie sabráže s možnosťou vyskúšať si ju, okrem klasickej šable sa bude sabrážovať aj vínovým pohárom
  • 16:00 – Maťo Bartoš so sprievodom, temperamentná živá cigánska hudba
  • 17:00 – Dražba vín, výťažok z výstavy bude venovaný Klubu priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici
  • 18:00 –  Dávid Bílek, majster Slovenska v hre na klasickú gitaru
  • 19:00 – Miňo Kováč a Rado Oravkin z pop-punkovej skupiny Rock Reunion
  • 20:00 – Záver a presun programu do prevádzok

Biely aj Červený

Pre návštevníkov sú okrem hlavného programu prichystané aj zaujímavé sprievodné aktivity. Ochutnať budú môcť rôzne gastronomické špeciality, popri víne zdegustovať aj cigary, či odfotiť sa s jedným z veteránov, ktoré budú zaparkované na námestí. Súčasťou druhého ročníka Vínšpacírky je aj výstava na tému podávanie vína, ktorú už od utorka nájdete v Matejovom dome. Špeciálne pri príležitosti Vínšpacírky bude verejnosti sprístupnený aj balkón Matejovho domu, kde sa budú môcť návštevníci odfotiť – buď s pohárom dobrého vína alebo s niekým, s kým si ho obzvlášť radi vychutnávajú.

ňPočas Vínšpacírky sa bude tiež hlasovať o najlepšie vína tohto vínneho festivalu. V kategórii Biely Bystrický anjel si budú návštevníci vyberať to najlepšie z bielych vín. Druhou kategóriou bude Červený Bystrický anjel, kde si zvolia to najchutnejšie víno z červených, ružových a ovocných. Všetci, ktorí sa do hlasovania zapoja budú zaradení do žrebovania o zaujímavé, samozrejme vinárske ceny.

Máte už lístok?

Lístky si môžete v ktorejkoľvek zo zúčastnených prevádzok zakúpiť aj pred Vínšpacírkou. „Až do soboty sú v predpredaji za zvýhodnenú cenu 15 €,“ hovorí Andrej Patráš, predseda Cechu hostinských.  Počas Vínšpacírky bude cena lístkov 18 €. Nájdete ich v infostánkoch, ktoré budú rozmiestnené na námestí. „Tešíme sa na všetkých Bystričanov i nebystričanov, ktorí majú radi dobré víno. Veríme, že bude aj tento rok chutiť,“ dodáva.  

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM