Monika Obrtalová Rôzne

Povodne spôsobili škody za viac ako milión eur

V Banskobystrickom samosprávnom kraji spôsobili povodne na cestách škody za viac ako jeden milión eur. Najviac zničené sú cesty v okrese Veľký Krtíš.

„V rámci povodní Banskobystrická regionálna správa ciest, ktorá zabezpečuje výkon správy ciest II. a III. triedy vo vlastníctve BBSK, zabezpečila od 3. do 16. júna bezpečnosť cestnej premávky osadením dočasného dopravného značenia v poškodených úsekoch ciest a odstraňovanie prekážok z prejazdného profilu ciest a následne postupnú sanáciu súčastí ciest,“ povedal hovorca BBSK Peter Hajnala.

BBRSC vykonala povodňové zabezpečovacie práce na cestách v celkovej výške takmer 77 tisíc eur. Povodňové škody na cestách a objektoch ciest II. a III. triedy boli vyčíslené na1 167 636 eur. Najviac sú zničené cesty vo Veľkokrtíšskom okrese a to vo výške 532 100 eur, v Rimavskej Sobote (380 tisíc eur) a vo Zvolene (121 832 eur). Povodne nespôsobili žiadne škody na cestách v okrese Žiar nad Hronom. V Lučenci musia cestári zastabilizovať svahy medzi Fiľakovom a Hajnáčkou, Lučencom a Rárošom. Rekonštruovať sa bude cesta medzi Veľkou Vsou a Kokavou nad Ipľom. „BBSK vyhodnocuje sumarizáciu poškodených ciest predložených jednotlivými správami ciest a plánuje prijať opatrenia na ich riešenie,“ zakončil Hajnala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM