Jakub Forgács Samospráva

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Šulaj, Mečiar a ďalší?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2012. Iba niektorí poslanci v nich zverejnili svoje celkové príjmy, tak ako to urobili napríklad v Košickom či Nitrianskom samosprávnom kraji...

V samosprávnom kraji zastupuje okres Banská Bystrica osem poslancov:

Lekár Novamedu Peter Bielik pracoval v roku 2012 aj ako primár VšNSP Lučenec a pedagóg SZÚ. Okrem toho pôsobil ako konateľ v Gym Bielik, vykonával funkciu mestského poslanca v Banskej Bystrici a bol aj členom dozorných rád STEFE a BPM. Vlastnil rodinný dom, pozemok, automobil a hypotekárny úver.

Ján Chladný pôsobil aj ako riaditeľ ZŠ Selce. Pracoval tiež ako mestský poslanec v Banskej Bystrici a člen dozornej rady BBES. Vo svojom vlastníctve mal zastavané plochy a nádvoria, trávnaté porasty, rodinný dom, ornú pôdu, lesné pozemky a byt. Splácať musel hypotéku.

Poslanec Peter Lačný figuroval v roku 2012 aj ako SZČO v Ing. P. Lačný Peel Cons a bol členom dozornej rady Zvolenskej teplárenskej. Vlastnil rodinný dom, pozemok, hypotekárny úver a stavebné sporenie.

Ľubica Laššáková okrem funkcie poslankyne BBSK figurovala aj ako prednostka Obvodného úradu v Banskej Bystrici a poslankyňa mesta Banská Bystrica. Bola polovičnou vlastníčkou pozemku na Králikoch a automobilu značky Toyota.

Poslankyňa BBSK Viera Marková bola v roku 2012 aj prodekankou Ekonomickej fakulty UMB. Jej príjem z výkonu iných funkcií ako verejného funkcionára predstavoval 30 444,63 eur. Priznala rodinný dom v Badíne a tretinové vlastníctvo 2 – izbového bytu v Nitre.

Peter Mečiar pôsobil aj ako generálny riaditeľ a primár Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb. Okrem toho bol v roku 2012 aj podpredsedom predstavenstva SÚSCH. Z nehnuteľného majetku vlastnil zastavané plochy a nádvoria, rodinný dom, garáž, byt, ornú pôdu, ostatné plochy, osobný automobil, motocykel, zariadenie domácnosti a umelecké diela a finančné prostriedky na účtoch.

Námestník a lekár FNsP F. D. Roosvelta Ján Šulaj, ktorý pôsobí ako poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja priznal príjem z výkonu iných funkcií ako verejného funkcionára vo výške 43 743 eur. V polovičnom vlastníctve mal byt v Banskej Bystrici, rodinný dom v Banskej Bystrici a záhradu. Okrem toho priznal polovičné vlastníctvo zariadenia bytu, osobné automobily značky Mitsubishi, Hyunday a vklady v bankách.

Podpredseda BBSK Ladislav Topoľský pracoval v roku 2012 aj ako poslanec za mesto Banská Bystrica. Okrem toho pôsobil ako člen predstavenstva MBB a člen dozornej rady Dopravného podniku Banská Bystrica. Z výkonu funkcie verejného funkcionára prizanl 20 329,12 eur. Jeho príjem z iných funkcií predstavoval 10 567 eur. Vo vlastníctve mal byt v Banskej Bystrici a garáž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM