Monika Obrtalová Krimi

Polícia objasnila prepadnutie dvoch herní

Polícia objasnila dve minulotýždňové lúpežné prepadnutia pracovníkov herní v Banskej Bystrici. Lupičom je 27-ročný muž z mesta pod Urpínom, ktorého vyšetrovateľ v utorok 3. augusta obvinil zo spáchania zločinu lúpeže a spracoval návrh na vzatie obvin

Páchateľ sa ku skutkom priznal a svoj čin oľutoval. Je nezamestnaný a ku spáchaniu týchto zločinov ho doviedla zlá finančná situácia. Odhaliť lupiča pomohli aj ľudia, ktorí ho spoznali na záznamoch z kamier umiestnených v herniach. Za ozbrojené lúpeže hrozí Banskobystričanovi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Zamestnanca herne na Ulici Družby prepadol páchateľ krátko po polnoci z piatka na sobotu 31. júla. Dovnútra vošiel nezamaskovaný a pod hrozbou použitia zbrane prinútil zamestnanca, aby mu dal peniaze. Ten to z obavy o svoj život aj urobil. Rovnakým spôsobom prepadol už predtým v utorok 27. júla krátko pred polnocou aj zamestnankyňu herne na Partizánskej ceste. Aj tam vošiel nezamaskovaný a taktiež pod hrozbou použitia zbrane pýtal peniaze. Zamestnankyňa z obavy o svoj život ho poslúchla a dala mu peniaze. Ani v jednom prípade lupič nikoho nezranil. Majiteľom herní spôsobil škodu za približne 700 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM