Monika Obrtalová Krimi

Polícia objasnila lúpežné prepadnutie

Polícia v Banskej Bystrici objasnila lúpežné prepadnutie, ktorého sa páchateľ dopustil koncom februára tohto roku v rodinnom dome v Banskej Bystrici v časti Podháj. Páchateľ tu prepadol starší manželský pár.

Lúpež spáchal obžalovaný v skorých ranných hodinách. Do domu vošiel v čase keď majiteľka pootvorila dvere na garáži tohto domu, pričom ju viackrát udrel kameňom do hlavy. Následne vošiel do priestorov domu, kde rovnakým spôsobom napadol v kotolni jej 66-ročného manžela, následkom čoho poškodený spadol na podlahu. Potom páchateľ podišiel k 62-ročnej žene, ktorú niekoľkokrát opakovane udieral baseballovou palicou do pravej ruky a následne oboch spútal.

Z rodinného domu si obžalovaný odniesol rôzne šperky zo žltého kovu, ako aj finančnú hotovosť vo výške 200 eur. Pri lúpežnom prepadnutí im spôsobil zranenia s dobou liečenia 21 dní. Celková škoda bola vyčíslená na 600 eur. Vyšetrovateľ dnes zo zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody obvinil 31-ročného Andreja z Banskej Bystrice. Za uvedené zločiny mu hrozí až 12-ročný trest odňatia slobody. Vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

lupez
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM