Jakub Forgács Správy

Zimná údržba, vyššie platby za odpad, výtlky... V Bystrici sa ide diskutovať o technických službách

Vo štvrtok o 17:30 sa v Pizzerii Olivo na Námestí SNP uskutoční ďalšie verejné fórum. Ak chcete aj vy prispieť svojimi radami a postrehmi alebo sa túžite dozvedieť viac o technických službách v našom meste, neváhajte a príďte.

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba, vyššie platby za odpad, výtlky... V Bystrici sa ide diskutovať o technických službách
Zdroj: TASR

Občianske fórum funguje od konca minulého roka a vedie ho Peter Fehér. „Účelom týchto diskusných podvečerov je akési prepojenie odbornej verejnosti s občanmi mesta. Odborníci hovoria o aktuálnych témach, týkajúcich sa Banskej Bystrice, pričom sa do diskusie môžu aktívne zapojiť aj občania,“ vysvetlil Féher.

Problematikou fóra bude aj údržba ciest

Aktuálnou témou posledného obdobia sú určite technické služby v našom meste. Či už to bola téma zimnej údržby komunikácií, ktorá narobila problémy nejednému Bystričanovi, množstvo výtlkov a ich opravy, odvoz odpadov alebo téma krematórium a cintoríny.

Verejnosť sa tak bude môcť dozvedieť viac o týchto problémoch, ktoré sú momentálne aktuálne na celom Slovensku a trápia aj naše mesto. Diskusia je otvorená pre všetkých záujemcov, ktorí sa budú chcieť k tejto téme vyjadriť.

Organizátori pozvali kompetentných

Pozvanie do diskusie prijali prednosta Mestského úradu Miroslav Rybár, vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierských sietí MsÚ Renáta Hláčiková, Milan Smädo z údržby ciest a komunikácií, Jozef Ganz a riaditeľ spoločnosti ICEKO Igor Cmarko.

Taktiež sa dozviete bližšie informácie o separovaní odpadu v našom meste. Vystúpi slečna Eva Ščepková z občianskeho združenia EnviroFuture. Viac informácií nájdete na stránke Fórum BB.

Foto: ilustračné

Fórum BB výtlky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM