Marcel Páleš Krimi

Podgurážený cyklista nezvládol križovatku: Takto v meste nabúral do fabie

V pondelok o 17:52 došlo na križovatke ciest ulíc Partizánska a Jegorovova v B. Bystrici k netradičnej dopravnej nehode. Cyklista s 1, 52 promile podľa polície vrazil do vozidla, ktoré malo prednosť.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážený cyklista nezvládol križovatku: Takto v meste nabúral do fabie
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako povedala hovorkyňa z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Vašková, vodič bicykla nedal prednosť v jazde Škode Fabia, ktorej 28-ročný šofér prichádzal po hlavnej ceste, v dôsledku čoho došlo k nárazu bicykla do prednej pravej časti vozidla.

Škoda na aute 600 €, na bicykli 10 €

Pri dopravnej nehode sa vodič fabie ako aj cyklista zranili od úlomkov rozbitého skla z pravých predných dverí a boli jednorázovo ošetrení službou rýchlej zdravotnej služby.

„U cyklistu bola po nehode zistená prítomnosť alkoholu v organizme a to 0,73 mg/l, čo je 1,52 promile. U vodiča auta požitie alkohol. látok zistené nebolo. Na vozidle došlo ku hmotnej škode, ktorá bola odhadnutá na 600 eur a na bicykli bola škoda odhadnutá na 10 eur,“ povedala Vašková.

Hrozí mu pokuta až do 800 €

Cyklista je podozrivý zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Prípad bude prejednávaný v správnom konaní.

Foto: krpz bb

Opitý cyklista nezvládol križovatku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM