Jakub Forgács Šport

Pod Urpín mieri európska plavecká špička: Sily si zmeria v boji o Banskobystrický pohár

Naše mesto sa stane hostiteľom skvelých plavcov z celej Európy. Na Štiavničkách sa opäť uskutoční špičkové plavecké podujatie Banskobystrický pohár, ktorý je jedným z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpín mieri európska plavecká špička: Sily si zmeria v boji o Banskobystrický pohár
Zdroj: Webnoviny.sk

Tohtoročné podujatie, v poradí už jeho VII. ročník, sa uskutoční počas víkendu 26. – 27.apríl. Organizátori z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica evidujú 211 prihlásených pretekárov z 37 klubov z Bulharska, Českej republiky, Litvy, Maďarska, Poľska, Slovenska. Na poslednú chvíľu zrušila svoju účasť reprezentácia z Rumunska a plavci z chorvátskeho Zadaru. Na štarte uvidíme aj slovenských reprezentantov.

„Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách. Hlavnú cenu podujatia „Banskobystrický pohár“ získajú pretekári, ktorí dosiahnu najvyššie bodové výkony podľa bodovacích tabuliek FINA. Okrem toho organizátori pripravili pre najlepších zaujímavé finančné bonusy a hodnotné ceny, za prekonanie každého rekordu podujatia ďalšie finančné prémie,“ povedal manažér a riaditeľ pretekov Milan Záborský, ktorý doplnil, že podujatie sa v sobotu začne o 14:00, v nedeľu o 9:00 a vstup naň bude zdarma.

Medzinárodná svetová plavecká federácia zaradila toto podujatie do svojho kalendára ako kvalifikačné na 2. Olympijské hry mládeže 2014, ktoré sa budú konať v čínskom Nanjingu. Podujatie opäť figuruje aj v kalendári Európskej plaveckej federácie, na ktorom bude možné plniť limity na Majstrovstvá Európy 2014 v Berlíne (Nemecko), Majstrovstvá Európy juniorov v Dordrechte (Holandsko), ale aj na Majstrovstvá sveta kategórie Masters 2014, ktoré sa uskutočnia v Montreale (Kanada).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM