Stanislav Černák Správy

Počasie nepraje kúpaliskám v kraji: Kedy otvoria bazény na tom bystrickom?

Nevyspytateľné počasie mení plány prevádzkovateľov viacerých klasických kúpalísk v južnej časti stredného Slovenska. Ako sú na tom kúpaliská v okolí Banskej Bystrice?

Ilustračný obrázok k článku Počasie nepraje kúpaliskám v kraji: Kedy otvoria bazény na tom bystrickom?
Zdroj: Webnoviny.sk

Kúpalisko na Sliači, ktoré pravidelne otváralo brány 1. mája, nesprístupnilo bazén ani dva týždne po tomto termíne. „Čakáme len na priaznivejšie počasie, ktoré nám zatiaľ robí škrty v našich plánoch,“ povedal správca kúpaliska Pavol Noskovič z Kúpeľov Sliač. Podľa predpovedí na najbližšie dni ale neočakáva, že by sa počasie výrazne zlepšilo. „Ak by sa, ako hovoria meteorológovia, malo na budúci týždeň otepliť, otvoríme v sobotu 24. mája,“ dodal.

Podľa šéfa Oblastnej organizácie cestovného ruchu Dudince Michala Cmarka v máji (30.5.) sa pre verejnosť otvorí aj tamojšie Kúpalisko Dudinka. „Kúpalisko otvárame pravidelne týždeň po otvorení kúpeľnej sezóny, ktoré tento rok pripadlo na sobotu 24. mája,“ objasnil.

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici by mali jeho prevádzkovatelia otvoriť 1. júna. Aj tento termín ale bude závisieť od počasia. V Banskobystrickom kraji však nebude toto leto v prevádzke termálne kúpalisko Katarína v Kremnici, kde avizovali odstávku pre opravy potrubia.

Kúpať v kraji sa však dá už dnes a to na celoročných kúpaliskách s termálnou vodou, ktoré sú napríklad v Kováčovej alebo v Dolnej Strehovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM