Jaroslav Dodok Iné športy

Plavkyňa Medveďová z UMB zvíťazila v Opave

Plavci z UMB Banská Bystrica sa tohto roku po prvýkrát zúčastnili pretekov v zahraničí. Skupinka 13 plavcov sa predstavila na jubilejnom 20. ročníku medzinárodných pretekov „Veľká cena mesta Opavy“ a 10. ročníku „Memoriálu Vladimíry Ryplovej“ v Českej republike.

Ilustračný obrázok k článku Plavkyňa Medveďová z UMB zvíťazila v Opave
Foto: Jaroslav Dodok

Na podujatí sa predstavilo 261 pretekárov z 25 plaveckých oddielov a klubov z Čiech a Slovenska.

Z mladých banskobystričanov si najlepšie počínala Michaela Medveďová (zverenkyňa trénera Milana Záborského), ktorá v kategórii starších žiačok v disciplíne 100 m znak výkonom 1:12,74 (vo svojom najlepšom osobnom výkone) zvíťazila a získala tak zlatú medailu. V disciplíne 100 m voľný spôsob skončila hneď za stupňami víťazov na nepopulárnom 4. mieste. Aj jej ďalšie umiestnenia v prvej desiatke na 6., 7. a 8. mieste sú veľmi dobrým výsledkom.

V tejto vekovej kategórii Viktória Kielarová na 100 m motýlik prišla o medailu až v závere, keď jej nevyšiel dohmat a nakoniec bolo z toho „až“ 5. miesto. V ďalších disciplínach skončila 3 x na 8. mieste. Nárast výkonnosti zaznamenali Adam Barla a Vladimíra Desetová.

V kategórii mladších žiačok Veronika Hrašková pri svojom prvom štarte v zahraničí platila „nováčikovskú daň“. V disciplíne 50 m prsia išla na štart s najlepším prihláseným časom, avšak pri štarte jej spadli okuliare a v konečnom účtovaní bolo z toho „len“ 5. miesto.

„Nebyť tejto malej športovej smoly, mohlo z toho byť aj zlato.“ – poznamenala jej trénerka Jana Gloriková. Jakub Adamov, Simona Nutterová, Aurel Barto, Lukáš Antalec potešili zlepšeniami svojich najlepších výkonov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM