Jakub Forgács Šport

Mladí plavci UMB opäť úspešne reprezentovali: V Karlových Varoch získali 42 medailí

Svetoznáme české kúpeľné a festivalové mesto Karlovy Vary bolo hostiteľom 35.ročníka medzinárodných plaveckých pretekov „Pohár karlovarského Vřídla„. Hotelový komplex liečebného domu Thermál v ktorom sa nachádza aj 50 – metrový otvorený bazén privítal 143 pretekárov zo 14 oddielov a klubov.

Ilustračný obrázok k článku Mladí plavci UMB opäť úspešne reprezentovali: V Karlových Varoch získali 42 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcom Slovenska bol plavecký oddiel Klubu telesnej výchovy Univerzity Mateja Bela Banská Bystrica. Preteky boli zároveň aj memoriálom a spomienkou na obeti tragédie zo dňa 8. marca 2003, kedy havaroval autobus vracajúci sa z lyžiarskeho zájazdu v Rakúsku, v ktorom boli aj karlovarskí plavci (zahynulo vtedy 19 osôb). Usporiadajúci plavecký oddiel TJ Slovan Karlovy Vary pripravil v premenlivom chladnom počasí (keď teplota vzduchu dosahovala len asi 10 stupňov) zaujímavé podujatie v štyroch vekových kategóriách.

Obsadili výborné 2. miesto

V početnej konkurencii si v celkovom hodnotení oddielov a klubov počínali mladí plavci UMB Banská Bystrica veľmi dobre, keď obsadili za plavcami domáceho TJ Slovan Karlovy Vary výborné 2. miesto. Banskobystričania na štarte predstavili len 15 svojich pretekárov oproti 49 domácim, ktorí tak mali aj väčšiu šancu bodovať.

Starší žiaci nesklamali

V spoločnej kategórii juniorov a seniorov si najlepšie počínal Andrej Brozman, keď v disciplíne 50 m znak vystúpil na strieborný stupienok (okrem toho obsadil 4 × 5. miesto a 1 × 10. miesto). Júlia Vrbová skončila 3 razy na 5. mieste, 1 x bola piata a raz ôsma. Dávid Hulák a Lukáš Antalec sa zhodne 4 x umiestnili v prvej desiatke.

Kategória starších žiakov priniesla Kataríne Aneštíkovej (hosťovanie z Flipperu Brezno) 3 zlaté madaile, keď nenašla svoju premožiteľku na 50 m znak, 100 m znak a 100 m motýlik. Striebornú medailu získala na 100 m voľný spôsob. Filip Banský získal 2 zlaté medaile v prsiarskych disciplínach na 50 a 100 metrov. Okrem toho vystúpil na bronzový stupienok na 50 a 100 m motýlik. Michal Mesároš zvíťazil v kraulovom šprinte na 50 metrov a dve strieborné medaile získal v kraulových disciplínach na 200 a 400 metrov. Svoju zbierku medailí všetkých kovov skompletizoval ziskom dvoch bronzov (100 m voľný spôsob a 200 m polohové preteky). Michaela Medveďová vystúpila na stupne víťazov celkove 6 krát (získala 4 x striebro a 2 x bronz). Veľmi dobre si počínala aj Natália Pinterová, ktorá získala bronzovú medailu na 200 m polohové preteky a aj jej ďalšie dve umiestnenia hneď za stupňami víťazov na 4. mieste boli veľmi dobrým výsledkom.

Aj tí mladší ukázali svoju silu

Kategória mladších žiakov znamenala medailové pozície pre Veroniku Hraškovú, ktorá sa postavila na najvyšší stupienok 2 razy. Zvíťazila v disciplínach 50 a 100 m prsia. Aurel Barto zvíťazil v disciplíne 100 m prsia, druhý skončil na polovičnej trati a 2 bronzové medaile si vyplával v disciplínach 50 m znak a 100 m voľný spôsob. Snaživý Jakub Adamov si vo všetkých piatich disciplínach v ktorých sa postavil na štart vybojoval strieborné medaile. Aj Simona Nutterová sa postavila na stupne víťazov, keď bronzovú medailu získala v disciplíne 50 m znak (okrem toho ešte 4 razy skončila v prvej desiatke).

Najmladší žiaci zbierali cenné skúsenosti v konkurencii zahraničných pretekárov. Veľmi dobre počínal Andrej Siklenka, ktorý sa za všetky svoje štarty postavil na stupne víťazov (4 krát obsadil 2. miesto a raz skončil na 3. mieste). Leo Petrigač si tri razy „vyplával“ bronzový stupienok avšak aj jeho 4. a 5.miesto majú svoju hodnotu. Zmiešaná kraulová štafeta na 4 × 50 m (Hulák, Aneštíková, Medveďová, Brozman) získala po bojovnom výkone bronzové medaile.

Organizátori podujatia si veľmi cenili účasť, ako aj výkony mladých banskobystričanov a pozvánka aj na nasledujúci ročník je dobrou vizitkou práce s mládežou v tomto ambicióznom plaveckom oddieli.

Text a foto: Plavecký oddiel KTV UMB

Plavci UMB opäť úspešne reprezentovali: V Karlových Varoch získali 42 medailí
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM