han Krimi

Veľké PÁTRANIE po skialpinistovi: Záchranári ho v noci hľadali niekoľko hodín, FOTO

Zraneného 58-ročného skialpinistu zachraňovali v noci príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) na južnej strane Nízkych Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Veľké PÁTRANIE po skialpinistovi: Záchranári ho v noci hľadali niekoľko hodín, FOTO
4
Galéria

Muž pri zlyžovaní zo Skalky utrpel úraz bedrového kĺbu, záchranári ho po niekoľkých hodinách našli, ošetrili a transportovali do Predajnej v okrese Brezno, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP.

„V podvečerných hodinách (13.5.) bolo na tiesňovú linku HZS oznámené, že skialpinista sa nevrátil z túry. Pri zlyžovaní zo Skalky si privodil úraz bedrového kĺbu, ale naďalej zostupoval do údolia, čo bola posledná informácia, ktorú poskytol príbuzným,“ približuje HZS.

Veľké pátranie

Keď sa ani po niekoľkých hodinách neukázal na dohodnutom mieste a jeho mobilný telefón bol nedostupný, oznámili jeho nezvestnosť horským záchranárom. O pomoc pri lokalizovaní jeho posledného pohybu bola požiadaná polícia pre prípad, že by stratil v hmle orientáciu a vydal sa inou trasou.

Podľa HZS pátranie sťažovala okrem zlej viditeľnosti v noci aj hmla. V oblasti je navyše veľmi zlý signál, takže komunikácia medzi záchranármi a výmena informácií bola komplikovaná. Záchranári ho nakoniec našli v žľabe pod Skalkou.

Výber z aktuálnych tém:

Skialpinista sa stratil v Nízkych Tatrách
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM