Jakub Forgács Správy Samospráva

Ordinuje môj lekár a kedy volať záchranku? Banskobystrický kraj reaguje na vlnu OMIKRONU

BBSK v spolupráci s Fakultnou nemocnicou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici pripravil informačný leták s praktickými radami, na lepšie zvládnutie vlny omikron. Spustil tiež informačný web.

Ilustračný obrázok k článku Ordinuje môj lekár a kedy volať záchranku? Banskobystrický kraj reaguje na vlnu OMIKRONU
Zdroj: pixabay.com

Kde zoženiem lieky? Ordinuje môj lekár? Aké sú príznaky omikronu a ako mám postupovať pri liečbe? Kedy už treba volať záchranku? Na tieto i ďalšie dôležité otázky, ktoré súvisia s vlnou omikron nového koronavírusu, nájde verejnosť odpovede na webovej stránke Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Doménu www.bbsk.sk/omikron spustil kraj v týchto dňoch, v snahe poskytnúť verejnosti všetky dôležité informácie na jednom mieste.

Rozdistribuovali aj leták

„Mnohým komplikáciám v súvislosti s Covid-19 sa dá predísť včasným konaním a prevenciou, k čomu sú potrebné hlavne dostupné a overené informácie. Našou snahou je prispieť k čo najlepšej informovanosti verejnosti a poskytnúť im praktické rady, ako postupovať, i odpovede na najčastejšie otázky. Informácie budeme pravidelne aktualizovať a veríme, že aj takto sa nám podarí prispieť k lepšiemu zvládnutiu vlny omikron,“ hovorí predseda BBSK Ján Lunter.

Kraj v spolupráci s Fakultnou nemocnicou F. D. Roosevelta okrem toho pripravil aj informačný leták, ktorý si môže verejnosť stiahnuť na spomínanom webe. „Leták tiež župa distribuovala mailom na všetky obce v kraji, pre ďalšie použitie na ich webových sídlach, sociálnych sieťach i vývesných tabuliach,“ uviedla Štepáneková.

„Informácie o príznakoch omikronu i odporúčaniach pre domácu liečbu, vrátane vhodných voľnopredajných liekov, pripravili priamo nemocniční lekári. Ďalšie informácie, napríklad ohľadom karantény a aktuálne platných opatrení, sú dostupné na korona.gov.sk, pridali sme tiež odporúčania ministerstva zdravotníctva, ako znižovať pravdepodobnosť, že kontakt s variantom omikron vám spôsobí vážnejšie problémy,“ doplnil Martin Caudt, vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu BBSK.

Kraj sa s výzvou obrátil aj na lekárom. Viac sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM