Správy

Zvolenčanov odvezú 4 NOVÉ autobusy MHD: Čím sa líšia od ostatných? FOTO

Minulý rok mesto získalo 24 nových vozidiel značky SOR ako jeden z výsledkov verejného obstarávania. Napriek tomu v uliciach Zvolena stále premávajú aj staršie modely.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov odvezú 4 NOVÉ autobusy MHD: Čím sa líšia od ostatných? FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

V mestskej hromadnej doprave (MHD) vo Zvolene pribudnú štyri nové autobusy. V uliciach mesta ich budú občania vidieť už v novembri. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Zvolena Martin Svatuška.

Pomohli eurofondy

Ako ďalej uviedol, samospráve sa na ich nákup podarilo získať príspevok vo výške takmer 1,2 milióna eur z eurofondov. Vedúca odboru rozvoja Juliana Kochlicová Ištóková objasnila, že žiadosť podali v roku 2019. Nasledovalo obdobie verejného obstarávania na dodávateľa, do ktorého sa prihlásili dvaja záujemcovia. Nižšiu cenu ponúkla spoločnosť Scania, ktorá v súčasnosti štvoricu plynových autobusov Zvolenu dodala.

Minulý rok mesto získalo 24 nových vozidiel značky SOR ako jeden z výsledkov verejného obstarávania. Napriek tomu v uliciach Zvolena stále premávajú aj staršie modely. „Na kompletnú obsluhu všetkých liniek sú potrebné ešte štyri vozidlá a tie sme v súčasnosti prebrali. O niekoľko dní sa tak cestujúci budú prepravovať výhradne v nových autobusoch,“ spresnil zvolenský primátor Vladimír Maňka.

Hoci sú nové autobusy inej značky ako zvyšných 24, cestujúci podľa hovorcu žiadny výrazný rozdiel nepocítia. „Budú v úplne rovnakom dizajne, teda červené s bielym označením mesta Zvolen,“ zdôraznil s tým, že sú s nízkou podlahou a majú aj klimatizáciu. Súčasťou je bezplatná wi-fi či USB zásuvky na nabíjanie mobilného telefónu tak, ako aj v ostatných autobusoch.

Zábery nových autobusov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vo zvolenskej MHD sa poveziete v štyroch nových autobusoch
9
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM