Hokej

Zvolenčania si triumf nad Trenčínom riadne vydreli. Kmeč: Bol to ťažký a ubojovaný zápas

Hokejisti HKM Zvolen vyhrali v dohrávke 32. kola Tipos extraligy doma nad HK Dukla Trenčín 2:1. V tabuľke sa dostali na čelo o bod pred Slovan Bratislava, ktorý má zápas k dobru.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania si triumf nad Trenčínom riadne vydreli. Kmeč: Bol to ťažký a ubojovaný zápas
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prvá tretina patrila domácim hokejistom. Vytvorili si dostatočný počet šancí, ale premenili iba jednu. Najprv mieril vedľa žrde Krieger, na opačnej strane neuspel dobrým bekhendom Krajč. Bola to ojedinelá príležitosť hostí. Oveľa viac vzruchu bolo pred brankárom Valentom, ktorý mal prácu po koncovke Csányiho pri ľavej žrdi, potom tutovke Saracina z dorážky a strele Leskinena presne k žrdi. Napokon kapituloval v jedenástej minúte. Po vyhratom buly Puliša pohotovo prihral Viedenský na modrú čiaru Kotvanovi a jeho delovka bola účinná, pretože puk tečoval za gólmana Dukly Jedlička. Do prestávky ešte nevyužili slušné možnosti Török, Saracino a Puliš. Úspešná nebola ani presilovka Zvolenčanov.

Vstup do stredného dejstva vyšiel Trenčínu. Hral presilovku a skóroval z nej po tečovanej strele Sojčíka z medzikružia. Domáci však odpovedali do poldruha minúty, keď sa spoza kruhu presadil švihom Krieger – 2:1. Následne mali viac z hry hostia, ale nevyužili presilovku. Naopak počas nej mohol pridať tretí zvolenský gól Csáanyi, z kruhu zazvonil na žŕdke. Duklu mohli mrzieť najmä tri nevyužité šance už v hre piatich proti piatim. Honzek išiel sám na bránku, ale nemieril presne, neuspel ani Minárik zblízka pred Rahmom a nepokoril ho ani voľný Valach v 37. minúte.

Tretia tretina bola rýchla, akcie sa striedali na oboch stranách. V dobrých možnostiach sa najprv ocitli Török a Valach, ale recept na brankárov nenašli. Potom mal majster dobré striedanie štvrtého útoku, ktorý podkuroval Valentovi. Ten musel vytiahnuť kvalitné zákroky pri koncovkách Meliška pri ľavej žŕdke a natlačení sa Csányiho. V 53. minúte hosťujúci Kudla dobre obkorčuľoval bránku a takmer zasunul puk do nej, Rahma hokejkou zastúpil obranca. Na opačnej strane o pár sekúnd na to nevyužili prečíslenie dvoch na jedného Krieger s Leskinenom. Puliš potom dosiahol gól, ale od ruky a podľa videorozhodcu nedovolene. O pár minút opäť už zvučala gólová siréna po koncovke Puliša, ale puk sa pravdepodobne odrazil od žŕdky, pričom sa situácia videorozhodcom nepreverovala. V závere Trenčania hrali v šestici bez brankára, mali tlak, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM