Aktualizované Hokej

Zvolenčania nezvládli zápas na Spiši: Nedokázali ani raz skórovať

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 34. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:0. Brankár Spišiakov Marcel Melicherčík dosiahol tretie čisté konto v sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania nezvládli zápas na Spiši: Nedokázali ani raz skórovať
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Spišiaci zvíťazili v predošlom vzájomnom zápase na zvolenskom ľade 6:4 a na majstra si verili aj v domácom prostredí. Na konečnom výsledku mal výrazný podiel ich vydarený úvod. Salituro ešte svoju prvú ofenzívnu akciu nedoviedol do gólového konca, ale v 4. minúte zakončil ofenzívnu akciu – 1:0. Spišiaci mali naďalej viac z hry a v 9. minúte sa strelou z ostrého uhla presadil Kuru – 2:0. Hostia sa nevedeli dostať do tempa, organizovaná hra Spišiakov im v prvej tretine robila problémy.

V úvode druhej časti mali hostia dve presilovky, ale Spišiaci ich nepustili do vážnejšej šance. Naopak, do nádejných príležitostí sa v oslabení dostali Spišiaci. Od 30. minúty viedli domáci už 3:0, keď sa druhýkrát v zápase presadil Salituro. Zvolenčania sa gólovo do zápasu nevrátili ani v následnej presilovke, v ktorej sa neujali pokus Djakova ani Leskinena. Spišiaci mohli náskok zvýšiť počas 102-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Zvolenčania si poradili.

V tretej tretine pribudlo vylúčených. Spišiaci umnou hrou kontrolovali svoj náskok a nepúšťali súpera k dorážkam a do vyložených šancí. Zvolenčania sa snažili o gól, ale Spišiaci v hektickom závere pomohli svojmu brankárovi k čistému kontu.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM