Hokej

Zvolenčania netajili po triumfe s Popradom radosť: Reakcie útočníkov hovoria za všetko

Tím spod Pustého hradu je v praxi iba o skóre horším celkom ako Slovan Bratislava a teší ho najmä produktivita.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania netajili po triumfe s Popradom radosť: Reakcie útočníkov hovoria za všetko
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Zvolenskí hokejisti sa po utorňajšej výhre v Tipos extralige nad Popradom 5:3 doťahujú na čelo tabuľky. Tróni tam síce bratislavský Slovan s náskokom troch bodov, ale práve tie mu po skončení základnej časti pre trest odoberú.

Radosť Zvolenčanov

Tím spod Pustého hradu je v praxi iba o skóre horším celkom a teší ho najmä produktivita. „Po pauze zapríčinenej karanténou sme odohrali tri veľmi ťažké zápasy. Žreb po ´korone´ nebol jednoduchý, no zvládli sme to napokon na šesť bodov, čo vôbec nie je zlé. Nebol totiž priestor nejaké veci natrénovať. Viacerí hráči sme boli v karanténe desať dní, niektorí menej, keďže covid-19 nemali. Robili sme, čo sa dá. S Popradom to bol ťažký zápas, tretí v poradí po spomínanom´covide´ v našom tíme, takže sme nemali ku koncu stretnutia až také ľahké nohy. Napokon sme to ubojovali. Brankár nám dobre zachytal a vpredu sme boli efektívni,“ tvrdil po výhre nad Popradom útočník Zvolena Tomáš Török, ktorý strelil prvý gól svojho tímu.

Netajil radosť z troch bodov ako aj produktivity: „Verím, že každým zápasom to bude iba lepšie a lepšie a dostanem sa i ja do patričnej formy. Človek je rád, že mu to padá, ale oveľa radšej som, že tím vyhráva, to je najpodstatnejšie. Je to dosť o priestore, mňa hokej so spoluhráčmi v útoku baví. Vynasnažíme sa robiť čo najlepšie rozhodnutia na ľade a verím, že budeme efektívni.“

V utorok bol efektívny najmä dvojgólový zvolenský útočník Nick Saracino. Strelil gól na 2:1 v presilovke na konci prvej tretiny a na začiatku druhej pridal kľúčový zásah na 3:1. „Bol to dobrý zápas. Chceli sme sa otriasť z prehry v Michalovciach, začali sme dobre, strelili sme prvý gól a od toho sme sa odrazili. Liga je aktuálne veľmi vyrovnaná. V podstate každý zápas je pre nás veľmi dôležitý. Chceme vyhrať s každým súperom a hlavne získavať body do tabuľky v boji o prvé miesto,“ uviedol 29-ročný Američan v drese Zvolena.

Popradčania doplácali na chyby

Popradčanov prehra na ľade úradujúceho majstra mrzela. Neboli totiž horším tímom, doplácali však na zbytočné chyby mladíkov, ktorí suplujú skúsenejších zranených spoluhráčov. „Doťahovali sme nepriaznivý stav, ale nevyšlo nám to. Mali sme viackrát tlak, najmä v druhej a tretej tretine, žiaľ neberieme ani bod. Musíme dať hlavy hore a pripraviť sa na štvrtkový najbližší zápas. Hráme dobre, hoci máme zopár hráčov zranených, no musíme bojovať, trošku viac trénovať a najmä hrať v rovnovážnom pomere piatich proti piatim. Musíme byť disciplinovaní. Ak totiž hráme v pätici, tak sme veľmi dobrý tím,“ podotkol vo Zvolene skúsenejší útočník Podtatrancov Dávid Bondra.

Zároveň verí, že mužstvo sa v tabuľke z aktuálne šiesteho miesta posunie vyššie: „Máme na viac. Je ešte zhruba pätnásť zápasov pred nami. Myslím si, že ak budeme hrať to, čo vieme, pôjdeme v tabuľke nahor.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM