Hokej

Zvolenčania doma bodovali naplno: Liptákom nedovolili streliť ani jeden gól

Úradujúci slovenský hokejový majster HKM Zvolen zdolal v utorňajšom zápase 38. kola Tipos extraligy MHk 32 Liptovský Mikuláš hladko 4:0. Potvrdil svoju výbornú bilanciu na domácom ľade, kde vybojoval už siedme víťazstvo v sérii.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania doma bodovali naplno: Liptákom nedovolili streliť ani jeden gól
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Zvolen od úvodu diktoval tempo hry a v prvej tretine prestrieľal súpera jasne 21:6. Do vedenia ho dostal v 10. minúte Puliš, o minútu a 17 sekúnd neskôr zvýšil na 2:0 Osterberg, keď si Liptáci jeho prihrávku sami nešťastne vrazili do bránky. Krieger a Viedenský mali ďalšie gólové príležitosti, no tentoraz zasiahol brankár Kozel. Hostia sa v úvodnej dvadsaťminútovke zmohli len na šancu Ela, ktorý v 5. min netrafil odkrytú bránku.

V druhej časti si majster strážil náskok a dopredu sa už tak veľmi nehnal. V 34. min sa po Kubkovej polostrele dostal do zakončenia Leskinen, tesne však minul bránku Mikuláša. V 38. min dal tretí gól HKM Marcinek, ktorý ušiel obrane hostí a prekonal Kozela strelou po ľade popri betóne. Následne brankár hostí s námahou na dvakrát zneškodnil strelu Meliška, ktorá mu prepadla za chrbát a už-už smerovala do bránky. Liptáci vzápätí nevyužili veľkú šancu na zníženie po dorážke Dunčka.

Zvolenčania aj v tretej časti herne dominovali, možnosť na poistenie náskoku mal Osterberg, jeho teč však Kozel bravúrne chytil. Potom na chvíľu zapli Liptáci, z aktivity vyťažili iba nezakončené prečíslenie Hovorku s Kriškom a následne strelu Ela, ktorá skončila na hornej žŕdke Rahmovej bránky. Domáci pohodlne dokráčali k hladkej výhre, v 57. min spečatil výsledok na 4:0 obranca Kotvan, ktorý oprel svoju strelu o žŕdku.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM