Správy Samospráva

Zvolen získal 60-tisíc EUR: Poslúžia na podporu fungovania mládežníckeho parlamentu

Mládežnícky parlament vznikol v marci tohto roka a pomáha samospráve približovať sa potrebám mladej generácie. Aktuálne má 21 členov.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen získal 60-tisíc EUR: Poslúžia na podporu fungovania mládežníckeho parlamentu
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Mesto Zvolen získalo grant v hodnote 60-tisíc eur z programu Erasmus+ na podporu vzniku a fungovania svojho mládežníckeho parlamentu. TASR o tom v stredu informovala Ľubomíra Honíšková z tlačového oddelenia mesta.

Projekt predložila do programu s názvom Malé partnerstvá zvolenská samospráva a prizvala k nemu aj partnerské mestá z Českej republiky a z Maďarska. „Spoločne sa budeme snažiť o akvizíciu mladých a súčasťou projektu bude aj vypracovanie príručky pre tvorbu a formovanie mládežníckych parlamentov,“ objasnila vedúca odboru školstva mesta Zvolen Zuzana Almáši Koreňová. Dodala, že mesto pri spracovaní žiadosti vychádza zo Strategického plánu práce s deťmi a mladými ľuďmi a zákona o podpore práce s mládežou.

Podľa Honíškovej cieľovými skupinami projektu sú mladí ľudia vo veku 13 až 30 rokov, ale aj pracovníci s mládežou, mládežnícke organizácie, ako i volení zástupcovia a verejnosť. „Je dôležité, aby sa mladí ľudia zapájali do zlepšovania života v meste. Chceme, aby vo Zvolene zostali žiť a pracovať, aby tu našli, čo potrebujú,“ podotkol zvolenský primátor Vladimír Maňka.

Mládežnícky parlament vznikol v marci tohto roka a pomáha samospráve približovať sa potrebám mladej generácie. Aktuálne má 21 členov, medzi ktorými sú podnikatelia, žiaci, študenti, občianski i environmentálni aktivisti a tiež ďalší zástupcovia tretieho sektora. Jeho hlavnou náplňou sú iniciatívne návrhy vo veciach, ktoré sa týkajú mládeže vo Zvolene. Členovia sa zapájajú do mimoškolskej výchovy a vzdelávania, spolupracujú pri uskutočnení strategických cieľov a zúčastňujú sa na aktivitách zameraných na prácu s mládežou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenský mládežnícky parlament už má svoje vedenie
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM