Správy

Zvolen rieši preplnené PARKOVISKÁ: Zmení sa aj CENNÍK za odstavenie auta

Nový systém parkovania by mal vo Zvolene začať fungovať od mája budúceho roka v úplnom centre mesta, v rozšírených centrálnych zónach a na sídlisku Západ.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen rieši preplnené PARKOVISKÁ: Zmení sa aj CENNÍK za odstavenie auta
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Zvolen pre preplnené parkoviská rozšíri svoje regulované parkovanie. Zmeny majú zaviesť poriadok na sídlisku Západ a v širšom centre mesta. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

Rezidentské karty

Pravidlá schválili zvolenskí poslanci na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Obyvateľom s trvalým pobytom mesto na požiadanie vydá rezidentskú kartu, s ktorou budú môcť parkovať v mieste ich bydliska po celý rok. Pre prvé vozidlo bude karta stáť 20 eur. V prípade druhého auta v domácnosti to bude 100 eur, tretia a každá ďalšia karta budú stáť 400 eur.

Vedúci odboru dopravy zvolenského mestského úradu Pavel Brťka objasnil, že pre spustenie systému budú vyznačovať všetky využiteľné parkovacie miesta. „Po novom bude možné stáť už len na oficiálnych plochách, iné parkovanie nebude tolerované,“ spresnil. Vyznačovať miesta bude mesto v jesenných a jarných mesiacoch. „Len v rozšírenom centre mesta bude na technické úpravy potrebných takmer 400.000 eur a na sídlisku Západ 170-tisíc eur,“ zhrnul Svatuška.

Viac o tom, ako sa zmení sadzba, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM