Správy

Vo Zvolenskej Slatine musia byť trpezliví: Na komunitné centrum si treba počkať

Samospráva má vo vlastníctve nevyužívaný rodinný dom, ktorý sa obecní poslanci rozhodli v prípade schválenia dotácie zrekonštruovať na centrum. Slúžiť by malo na aktivity obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolenskej Slatine musia byť trpezliví: Na komunitné centrum si treba počkať
Zdroj: TASR

Víťaz opakovaného verejného obstarávania na stavebné práce pre plánované komunitné centrum vo Zvolenskej Slatine vo Zvolenskom okrese zatiaľ nie je známy. V stredu to potvrdila starostka Mária Klimentová s tým, že v súčasnosti pokračuje jeho vyhodnocovanie.

Ako dodala, samospráva má vo vlastníctve nevyužívaný rodinný dom, ktorý sa obecní poslanci rozhodli v prípade schválenia dotácie zrekonštruovať na centrum. Slúžiť by malo na aktivity obyvateľov. Predchádzať ním chcú ich sociálnemu vylúčeniu, zvýšeniu ich vzdelanostnej a vedomostnej úrovne a príprave na trh práce. „Sú to aktivity, ako kurzy, školenia, odborné výcviky a podobne,“ zhrnula s tým, že rekonštrukciou by mali vzniknúť miestnosť na vzdelávanie, kancelársky priestor, dielňa a aj kuchyňa, tiež sklad materiálu a pomôcok, práčovňa, sociálne zariadenie vrátane vybavenia týchto priestorov.

„Obec podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok v roku 2018. Stavebné povolenie bolo vydané v tom istom roku. V októbri v roku 2018 bolo doručené rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku vo výške 304-tisíc eur,“ spomenula starostka. „Po kontrole verejného obstarávania, ktorým bola podlimitná zákazka na stavebné práce, bola v máji tohto roka doručená obci správa z kontroly. V nej riadiaci orgán, ktorým je ministerstvo vnútra, konštatuje, že pre zistené nedostatky v obstarávaní poskytovateľ rozhodol o udelení finančnej opravy vo výške 25 percent, čo predstavovalo sumu 64-tisíc eur,“ zdôraznila Klimentová. „Obecní poslanci s takouto korekciou nesúhlasili, a preto obec verejné obstarávania opakuje,“ ukončila starostka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM