Eva Drugdová Rôzne Správy

Poznáme 15 najčastejších priezvisk Zvolenčanov. Je medzi nimi aj to vaše?

O jedno priezvisko sa často delí viacero občanov mesta a nám sa podarilo získať informácie o najčastejších priezviskách Zvolenčanov. Viete, ktoré sú to?

Ilustračný obrázok k článku Poznáme 15 najčastejších priezvisk Zvolenčanov. Je medzi nimi aj to vaše?
20
Galéria

Nedávno sme vám priniesli články o krstných menách, ktoré dávali zvolenskí rodičia svojim novonarodeným deťom najčastejšie. Nechýbali medzi nimi ani mnohé netradičné a niektoré výbery boli ozaj pozoruhodné.

Okrem krstného mena však chodíme po svete aj s priezviskom, ktoré nás zaraďuje do určitej rodiny a bližšie nás identifikuje. Mnohkrát sa ale stane, že nositelia toho istého priezviska vôbec nie sú príbuzní. Aj v našom neveľkom meste sa z času na čas stretneme s ľuďmi, ktorí sú rovnakými nositeľmi priezviska, hoci ich nespája žiaden vzťah.

Tentokrát sme zisťovali, aké priezvisko je medzi Zvolenčanmi najfrekventova­nejšie. Podľa hovorkyne mesta Evy Ježovičovej je to priezvisko Kováč. Medzi tie najčastejšie v našom meste patrí v súčasnosti hneď niekoľko ďalších priezvisk. A o ktoré konkrétne ide?

Pozrite si rebríček prvých 15tich! Je to už spomínané priezvisko Kováč a ďalej Lupták, Gašpar, Baláž, Berky, Oláh, Krnáč, Bartoš, Beňo, Oravec, Ďuriš, Fekiač, Sliacky, Hraško a Horváth.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné dni na zvolenskom námestí
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM