Hokej

Pohronské derby ako sa patrí: Dramatický duel Bystrice so Zvolenom rozhodli až nájazdy, FOTO

Vedúci tím hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen prehral v pohronskom derby s Banskou Bystricou 3:4 po nájazdoch v rámci zápasu 39. kola. Zvolenu nestačili ani tri góly Villeho Leskinena, tri presné zásahy na domácej strane si pripísal Charles Berger.

Ilustračný obrázok k článku Pohronské derby ako sa patrí: Dramatický duel Bystrice so Zvolenom rozhodli až nájazdy, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Súperov delilo v tabuľke pred zápasom sedem pozícií, no derby nemá favorita. Banskobystričania sa dostali do vedenia v 7. min, keď Gabor s Bergerom unikli v oslabení a druhý menovaný zavesil pod brvno. Ďalšiu presilovú hru však Zvolenčania zvládli lepšie, v 10. min vyrovnal Leskinen. „Barani“ napriek tomu odchádzali do šatne s vedením, keď Fossier taktiež zužitkoval početnú výhodu.

Líder ligy vyrovnal v 29. min, keď sa do rýchleho protiútoku dostal Marcinek, tiesnený obrancom urobil obrat o 360 stupňov a naservíroval puk priamo pred bránu voľnému Leskinenovi. Bystričania sa opäť dostali do vedenia zásluhou švihu Bergera v 44. min, hráči spod Pustého hradu však znovu dokázali vyrovnať. V 53. min Leskinen prestrelil húštinu hráčov a skompletizoval hetrik. Súboj museli rozhodnúť nájazdy. Domáca trojica sa nepomýlila, hostia nedali ani jeden.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas 39. kola Tipos extraligy HC 05 Banská Bystrica – HKM Zvolen
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM