Správy

Po vyše 30 rokoch sa obyvatelia dočkali: Sliač INVESTUJE do občianskej vybavenosti pod kúpeľmi

Aktuálne sa tam realizuje prístavba materskej školy (MŠ) na Cikkerovej ulici a premena bývalej kotolne na centrum sociálnych služieb. Onedlho by sa tam mala začať aj revitalizácia vnútrobloku.

Ilustračný obrázok k článku Po vyše 30 rokoch sa obyvatelia dočkali: Sliač INVESTUJE do občianskej vybavenosti pod kúpeľmi
Zdroj: TASR/Jozef Poliak

Mesto Sliač investuje tento rok najmä do občianskej vybavenosti v časti pod kúpeľmi, kde sa výraznejšie neinvestovalo viac ako 30 rokov. „Škôlku už s rozšírenou kapacitou by sme chceli otvoriť 1. septembra. Aktuálny počet detí 77 by sa stavbou mal zvýšiť o 15,“ povedala TASR primátorka Ľubica Balgová.

Nadstavba škôlky

Záujem o umiestňovanie detí v škôlke je ale v takmer päťtisícovom kúpeľnom meste omnoho vyšší a ani toto rozšírenie nebude preto postačovať. Zámerom mesta je preto ešte rozšíriť túto MŠ nadstavbou. Samospráva má pritom ešte jednu MŠ, a to na Ulici SNP, kde je spolu s detašovaným pracoviskom na Rybárskej ulici dohromady 75 detí.

Podstatnú časť financií na projekt rozšírenia MŠ na Cikkerovej ulici získala samospráva z eurofondov. Podľa primátorky stavba vyjde na asi 250-tisíc eur.

Viac o ďalších veľkých projektoch na Sliači sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM