Hokej

Kmeč po triumfe s Popradom: My spravíme maximum, aby sme to najvyššie možné miesto dosiahli

Hokejisti HKM Zvolen zdolali v utorkovom dueli 49. kola Tipos extraligy na domácom ľade HK Poprad 5:3. V tabuľke si poistili druhé miesto, za lídrom Slovanom Bratislava zaostávajú o tri body.

Ilustračný obrázok k článku Kmeč po triumfe s Popradom: My spravíme maximum, aby sme to najvyššie možné miesto dosiahli
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Úvod duelu bol opatrnejší, o niečo viac aktivity mali domáci, ale Krieger ani Leskinen v presilovke na Todykova recept nenašli. Podarilo sa to až v 8. minúte pri rovnovážnom pomere síl na ľade Törökovi. Dostal peknú prihrávku od Hraška a z medzikružia bližšie k ľavému kruhu vyslal účinný švih – 1:0. V početnej výhode hral potom Poprad, ale Livingston a ani Arniel nedokázali pokoriť Rahma. Na opačnej strane z prečíslenia v oslabení neuspel Osterberg. Zvolenčania nevyužili o pár minút neskôr druhú presilovku a po nej pykali. Rahm ešte ustál rýchly protiútok súpera, keď zakončil D. Bondra, ale na teč Livingstona z medzikružia počas početnej výhody Podtatrancov bol v 18. min prikrátky – 1:1. Necelú minútu pred koncom hostia zle striedali, boli šiesti na ľade a pykali za to v oslabení. Úradujúci majster šesť sekúnd pred prestávkou zvýšil na 2:1 po strele Saracina z pravého kruhu.

Saracinovi to vyšlo aj na začiatku II. tretiny, dostal dobrú prihrávku od Jedličku, uvoľnil sa na modrej čiare, išiel sám na Todykova a prekonal ho pomedzi betóny – 3:1. Poprad potom nevyužil ďalšiu presilovku, v ktorej mal dobrú možnosť Dalhuisen. Na domácej strane v 32. minúte tečoval puk do žŕdky Török. Platilo napokon nedáš – dostaneš, pretože o pár sekúnd na to Livingston priťukol Dávidovi Bondrovi, ten si nakorčuľoval do kruhu a pokoril Rahma účinnou strelou za pomoci konštrukcie bránky – 3:2. Zvolen sa nepoddal, zvýšil aktivitu, šance Chlepčoka a Töröka síce Todykov zlikvidoval, no keď sa na opačnej strane nepresadil Ully zoči – voči brankárovi HKM, skóre sa menilo v prospech domácich. Po vydarenej kombinačnej akcii prvej čisto legionárskej lajny zvýšil na 4:2 z troch metrov z medzikružia pohotový Krieger.

Hostia sa od začiatku tretej tretiny zahryzli do „bryndziarov“ a vytvárali si viaceré príležitosti. Dávid Bondra sa ani na dvakrát nepresadil sám pri ľavej žŕdke a v presilovke nedokázali skórovať z dobrých pozícií ani Arniel s Mešárom. Zvolenčania potom nevyužili dve početné výhody za sebou a následne navlas rovnakú možnosť dostali „kamzíci“. Hneď v tej prvej dvojminútovke Arniel vystrelil spoza kruhov v pokľaku a prepálil Rahma – 4:3. V druhej čelil brankár HKM ďalším strelám, najbližšie k vyrovnaniu bol Svitana, avšak toto oslabenie už hokejisti spod Pustého hradu ustáli. V závere Popradčania stiahli brankára, hrali v šestici, ale technický šiesty gól zaznamenal Jedlička po neférovom zákroku Drgoňa.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM