Správy Samospráva

Kapacity vo zvolenských školách sú pre ukrajinské deti dostatočné: Problém je však so škôlkami

Podobná situácia s nedostatočnými kapacitami v materských školách podľa hovorcu mesta nemá iba Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Kapacity vo zvolenských školách sú pre ukrajinské deti dostatočné: Problém je však so škôlkami
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Kapacity v základných školách vo Zvolene sú pre ukrajinské deti dostatočné, možno do nich prijať približne 300 žiakov. Uviedol to hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že väčší problém je so škôlkami, kde je menej voľných miest.

Pripomenul, že samospráva pomáha ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny aj s umiestňovaním detí do základných či materských škôl. Podobná situácia s nedostatočnými kapacitami v materských školách však podľa hovorcu nemá iba Zvolen. „Podobná situácia je prakticky vo všetkých slovenských mestách,“ zdôraznil Svatuška.

Ako dodal, najdôležitejšou oblasťou je ubytovanie pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny. „Mesto poskytuje na tento účel vlastné priestory krízového bývania, spolupracuje so súkromnými ubytovacími zariadeniami,“ poznamenal a doplnil, že pomáhajú aj obyvatelia. Ľudí z Ukrajiny umiestňujú priamo vo svojich domoch a bytoch. „Mesto okrem toho pripravuje ešte aj núdzový priestor s kapacitou 50 ľudí, spustený bude v priebehu niekoľkých dní,“ konštatoval hovorca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM