Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Vo Zvolene udreli horúčavy ako na Sahare. Aké cifry ukazujú teplomery?

V posledných dňoch bojujeme aj v našom meste s poriadnym hicom. Vonku je ako v pekle a dôkazom sú aj hodnoty na teplomeroch. Koľko ste namerali vy?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vo Zvolene udreli horúčavy ako na Sahare. Aké cifry ukazujú teplomery?
9
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

V okrese Zvolen platí v piatok do 18:00 výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami. Podľa slov meteorológov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“uvád­za SHMÚ.

Predpovede meteorológov sa naplnili a aj Zvolen zasiahli veľké horúčavy. Ľudia sa varia vo vlastnej šťave a svedčia o tom aj pohľady na cifry teplomerov. Koľko stupňov ukazujú?

Vladimíra už ráno o deviatej namerala vo svojom byte 30 stupňov a to je naozaj na nevydržanie. „Horúce dni zvládame hlavne dostatkom tekutín, pijeme veľa vody a minerálky. Občas sa ideme prejsť, no pohybujeme sa hlavne v chládku. Doma frčí ventilátor a dopujeme sa melónom,“ napísala nám Vladimíra ku svojej fotografii.

Ideálne je pri vode

Pre mnohých Zvolenčanov sa naskytla možnosť, tráviť svoj voľný čas oddychovaním pri vode. V týchto dňoch je to ideálne ochladenie. Čas na kúpanie využíva aj Zvolenčanka Wiki, ktorá na obed namerala na svojom teplomere 37 stupňov. „Prispôsobujeme sa našim psíkom, podľa toho ako zvládajú teplo. Keď sa dá, chodievame sa schladiť do Štiavnice. Ináč sme radšej doma. Vonku sa nedá vôbec vydržať,“ dodala.

Mnohí však v týchto horúčavách trávia čas v práci a dovolenku už majú za sebou alebo ešte len plánujú. „Stále pracujem, len občas sa idem okúpať na jazero a dovolenku plánujem až koncom mesiaca,“ prezradil nám Ondrej. Katka zase oddychuje doma a ortuť na jej teplomere sa vyšplhala na 34 stupňov v chládku.

Podobné hodnoty nafotili aj ostatní Zvolenčania. Už dopoludnia pri prechádzke cvakli hodnotu 31 stupňov a na obed to bolo na slnku dokonca aj 40. Pozrite si dôkazy v našej galérii!

V OBRAZOCH: Horúčavy na teplomeroch Zvolenčanov
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM