Správy

Do srdca Slovenska láka ATRAKTÍVNA akcia: Vianočný SWAP oblečenia, rastlín a kníh

Okrem výmeny vecí pripravujú organizátori aj vianočný punč a sprievodný program. V ňom vystúpia viacerí ľudia so svojimi prednáškami.

Ilustračný obrázok k článku Do srdca Slovenska láka ATRAKTÍVNA akcia: Vianočný SWAP oblečenia, rastlín a kníh
Zdroj: TASR

Vzájomná výmena vyradených odevov, rastlín, kníh i program budú súčasťou vianočného swapu vo Zvolene. Hlavným cieľom je dať nepoužívaným a stále zachovaným veciam druhú šancu. TASR to potvrdila Denisa Záchenská z občianskeho združenia (OZ) Očami prírody, ktoré podujatie organizuje.

Dodala, že verejný swap bude v sobotu 16. decembra od 13.00 do 20.00 hod. v dome služieb na Ulici Jozefa Kozáčeka.

Punč aj program

Princíp je podľa organizátorov jednoduchý. Záujemcovia si za oblečenie i doplnky, ktoré prinesú, môžu ďalšie kusy odniesť domov. Ak však ľudia nič nosiť nechcú, nemusia. Môžu si prísť iba veci pozrieť a aj niečo zobrať domov. OZ upozorňuje, že prinesené oblečenie má byť iba pre dospelých a v dobrej kvalite.

Okrem výmeny vecí pripravujú organizátori aj vianočný punč a sprievodný program. V ňom vystúpia viacerí ľudia so svojimi prednáškami. Návštevníci sa tak dozvedia, ako rastliny čistia náš vzduch i to, prečo listy menia na jeseň farbu. Podvečer si zas môžu vypočuť slová o tom, aká je odvrátená stránka rýchlej módy. „Budú aj rôzne ukážky, budeme tam mať exotický hmyz a večer budeme premietať aj tematický film o tom, ako komunikujú rastliny,“ objasnila Záchenská.

Aktivisti zo zvolenského združenia Očami prírody sa dlhodobo zaoberajú ochranou životného prostredia. Koncom septembra napríklad upratovali okolie Môťovskej priehrady vo Zvolene. Počas Sviatku všetkých svätých zas boli na miestnych cintorínoch. Ľudí upozorňovali na to, ktoré z vecí prinesených na hroby je možné triediť a ktoré nie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM