Správy

Číslo, ktoré zaujíma mnohých: Koľko ľudí doteraz zaočkovala zvolenská nemocnica?

Náhradníci sa pritom podľa slov hovorkyne dostávajú na rad minimálne, pretože väčšinou sa všetci zaregistrovaní ľudia na očkovanie dostavia.

Ilustračný obrázok k článku Číslo, ktoré zaujíma mnohých: Koľko ľudí doteraz zaočkovala zvolenská nemocnica?
15
Galéria
Zdroj: BBSK

Zvolenská nemocnica doteraz zaočkovala proti ochoreniu COVID-19 takmer 3 500 ľudí, ktorí o to prejavili záujem. Uviedla to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Náhradníci sa dostávajú na rad minimálne, pretože väčšinou sa všetci zaregistrovaní ľudia na očkovanie dostavia. Nestáva sa, že by ostala voľná vakcinačná dávka,“ dodala.

„V stredu evidujeme 77 hospitalizo­vaných pacientov s novým koronavírusom na štandardných lôžkach, osem pacientov si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ spomenula. „Stále chýba celkovo 45 zamestnancov, dobrou správou však je, že tento počet klesol,“ doplnila Pavliková.

Banskobystrický samosprávny kraj spustil v pondelok (8. 3.) vo Zvolene ďalšie očkovacie centrum. Spolupracuje na ňom so zvolenskou nemocnicou, ktorá sa stará o medicínsku stránku. „Toto je naše druhé vakcinačné centrum a v oboch používame registrované vakcíny. V novom vakcinačnom centre to je momentálne vakcína AstraZeneca,“ povedala riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. „Upozorňujeme, že telefonická registrácia na očkovanie nie je možná, využiť treba internetovú stránku korona.gov.sk,“ podotkla.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery nového očkovacieho centra, ktoré otvorili vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: BBSK otvoril ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum vo Zvolene
15
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM