Správy Samospráva

Banskobystrický kraj zaočkoval za týždeň vyše 11-tisíc ľudí: KDE stúpol záujem o takmer 75%?

Očkovanie podporili svojou účasťou podpredseda kraja Ondrej Lunter a hlavný lekár BBSK Jozef Botka. Formou krátkeho videa k nemu vyzvali i viaceré osobnosti kultúry priamo z regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj zaočkoval za týždeň vyše 11-tisíc ľudí: KDE stúpol záujem o takmer 75%?
Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) uplynulý týždeň zintenzívnil výjazdy a vakcínu v jeho réžii v týždni od 11. do 19. decembra dostalo vďaka výjazdovým očkovacím jednotkám takmer 4 500 záujemcov. V troch očkovacích centrách kraja podali 6 700 vakcín. V pondelok o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie BBSK Lenka Štepáneková.

Vyše 11-tisíc ľudí

„Kraj zaočkoval približne o 1 500 ľudí viac ako za predchádzajúcich deväť dní. Najvýraznejší nárast záujmu spomedzi pravidelných výjazdových miest pritom zaznamenal v Detve – o 74 percent. V troch očkovacích centrách kraja v Banskej Bystrici, Zvolene a Lučenci dostalo počas tohto obdobia vakcínu 6 736 záujemcov a celkový počet zaočkovaných tak spolu s výjazdmi presiahol číslo 11 200,“ konštatovala Štepáneková.

Vyzvali aj osobnosti

Očkovanie podporili svojou účasťou podpredseda kraja Ondrej Lunter a hlavný lekár BBSK Jozef Botka.

„Bolo príjemné stretnúť sa s ľuďmi, ktorí prišli na očkovanie. Mal som sa možnosť osobne porozprávať sa o tom, ako vnímajú situáciu s pandémiou, prečo sa rozhodli dať zaočkovať, ale aj ako sa tešia na sviatky,“ reagoval Lunter, ktorý pomáhal s registráciou záujemcov.

K očkovaniu vyzvali formou krátkeho videa zverejneného na sociálnych sieťach kraja i viaceré osobnosti kultúry priamo z regiónu.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálne platné opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Opatrenia od 17. decembra
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM