Správy Samospráva

ZMENY v Banskobystrickom kraji: Pre úpravu grafikonu vlakov pribudnú autobusy

Riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK Miroslav Vyka poznamenal, že najviac pripomienok bolo k zrušeniu ranného vlaku z Brezna do Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku ZMENY v Banskobystrickom kraji: Pre úpravu grafikonu vlakov pribudnú autobusy
Zdroj: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Pre zmenu grafikonu vlakovej dopravy a rušenie niektorých spojov dopĺňa Banskobystrický samosprávny kraj prímestské autobusové spoje. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

Autobusy namiesto vlakov

Riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK Miroslav Vyka poznamenal, že najviac pripomienok bolo k zrušeniu ranného vlaku z Brezna do Banskej Bystrice s odchodom 4.14 hod., ktorý už nebude premávať v soboty, nedele, sviatky a od 24. decembra 2022 do 8. januára 2023. Spomenul, že ho nahradili novým autobusovým spojom, ktorý zastreší tie dni, keď vlak nepôjde.

Kraj zdôrazňuje, že nový autobusový spoj začne na trase Brezno – Banská Bystrica premávať od nedele (11. 12.) s odchodom zo zastávky Brezno, Mazorníkovo, SAD o 4.15 hod., Brezno AS 4.25 hod. s príchodom na autobusovú stanicu v Banskej Bystrici o 5.15 hod. „Tento spoj využívali najmä zdravotníci a ďalší zamestnanci banskobystrickej nemocnice. Nový prímestský autobus je nastavený tak, aby na zastávke 29. augusta stíhal prípoj trolejbusu číslo 1 v smere do Rooseveltovej nemocnice,“ doplnil Vyka.

V pracovných dňoch rušia vlakové spoje na tratiach Brezno – Tisovec a späť a Banská Štiavnica – Hronská Dúbrava a späť. „Autobusové spoje v rannej špičke na trase Revúca/Hnúšťa – Tisovec – Brezno sme upravili už od októbra a mali by vykryť aj výpadok spomínaných vlakov,“ konštatoval. Dodal, že na trase z Banskej Štiavnice upravia cestovné poriadky autobusov cez víkend, aby autobusy nechodili v rovnakých časoch ako zmenené vlaky. „Situáciu v pracovných dňoch budeme sledovať a následne vyhodnotíme prípadné potreby zmien cestovných poriadkov v autobusovej doprave,“ povedal.

Prehľad najväčších zmien v Banskobystrickom kraji nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM