Barbara Dallosová Basketbal Šport

Žiarsky basket štartuje sezónu: Veľké plány aj streetball na novom mieste

Žiarski basketbalisti vstupujú do novej sezóny. Vytýčili si ciele a avizujú aj niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky basket štartuje sezónu: Veľké plány aj streetball na novom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Čas oddychu a dovoleniek sa kráti a na produktívnejšiu časť roka sa chystajú aj športové kluby. Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom je už v plnej príprave na blížiacu sa súťažnú sezónu. Príprava prebieha aj na organizačnej úrovni. Ako informoval športový riaditeľ žiarskeho klubu Norbert Nagy, nové vedenie už má za sebou rokovanie.

Regenerovali sa na kúpalisku

Ako vysvetlil Nagy, tímy, ktoré budú štartovať na celoslovenských súťažiach, začali s hrubou prípravou už začiatkom augusta. ,,Muži po prihlásení do 1.ligy a Slovenského pohára sa už pripravujú pod vedením trénera K. Kučeru v športovej hale, kadeti pod vedením J. Horvátha a starší žiaci M. Marka majú už v nohách nabehané slušné kilometre v parku aj v športovej hale. Výborne im prišla vhod aj regenerácia na žiarskom kúpalisku," uviedol Nagy a dodal, že do prípravy sa postupne pripájajú aj tímy, ktoré zbierajú sily na oblastné majstrovstvá STRED. Ide o starších minižiakov pod vedením trénera J. Oravca a mladších minižiakov u pod vedením T. Fábryho.

Muži s až trinástimi odchovancami žiarskeho basketbalu, doplnení o hráčov z iných klubov, majú ambíciu postúpiť zo skupiny východ. Ako ale zdôrazňuje Nagy, hlavným cieľom zostáva stabilizovať káder a pritiahnuť do hľadiska čo najviac divákov.

,,Kadeti ako prvoročiaci nastupujúci v 1.lige majú za cieľ s o rok staršími súpermi odohrať dobré zápasy a trpezlivo si počkať na sezónu o rok, kde už budú mať opäť len tie najvyššie ambície. Starší žiaci majú cieľ postup na MSR a boj o titul, podobne stanovený cieľ majú aj úradujúci Majstri SR, starší minižiaci. U žiakov a mladších minižiakov je hlavným cieľom odohrať čo najlepšie zápasy a možno prekvapiť postupom medzi najlepšie tímy Slovenska," pokračuje o klubových plánoch Nagy.

Nový projekt

Najmladšie basketbalové nádeje sa budú od septembra stretávať v prípravke a predprípravke. Chlapci narodení v roku 2008 budú svoje basketbalové zručnosti získavať pod vedením V.Fridrichovej, predprípravku bude koordniovať športový riaditeľ Nagy.

Klub s blížiacou sa sezónou avizuje aj nový projekt, ten sa má sústrediť na tie najmladšie ročníky. Baskeťáčik bude určený na všestranný pohybový rozvoj detí v predškolskom ve­ku.

,,Cieľom projektov pre najmenšie deti nie je primárne vychovať basketbalistov, ale získať pre šport a súťaženie čo najviac detí. Keď z nich čo i len časť ostane verná basketbalu a ostatní sa vydajú do radov atlétov, plavcov či karatistov, budú mať tieto projekty veľký zmysel," vysvetľuje filozofiu aktivít pre mladšie ročníky Nagy.

Streetball na dvojke

Basketbalový klub sa podľa Nagya pripravuje aj na projekty, ktoré sú akousi nadstavbou pre činnosť klubu. V pláne je účasť všetkých tímov na renomovanom veľkonočnom zahraničnom turnaji a klub tiež preberá po OZ Šport a mládež Žiar štafetu v organizovaní obľúbeného Žiarskeho streetbalu. Tomu bude patriť 16. september a prvý raz sa bude konať na novom ihrisku v areáli druhej základnej školy (M.R. Štefánika). ,,Basketbalový klub tiež plánuje na jar organizáciu školských MSR a opätovne aj minimálne dvoch klubových finálových turnajov o MSR," dodal na záver športový riaditeľ klubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM