Správy

Primátori PROTESTUJÚ proti dočasnému ZATVORENIU pôrodnice: K čomu VYZVALI ministerstvo?

Pozastavenie prevádzky pôrodnice v Nemocnici v Žiari nad Hronom spoločnosť Agel SK odôvodňuje nedostatkom personálu. Čo na to primátori?

Ilustračný obrázok k článku Primátori PROTESTUJÚ proti dočasnému ZATVORENIU pôrodnice: K čomu VYZVALI ministerstvo?
Zdroj: Fakultná nemocnica Trnava

Primátori miest zo spádovej oblasti žiarskej nemocnice protestujú proti rozhodnutiu spoločnosti Agel pozastaviť činnosť tunajšej pôrodnice, ktorá má pre nedostatok personálu pozastaviť svoju prevádzku na tri mesiace. Zároveň žiadajú, aby prehodnotila toto svoje stanovisko.

Spoločné stanovisko

Vyzývajú tiež Ministerstvo zdravotníctva SR, aby bezodkladne pristúpilo k prehodnoteniu a úprave vyhlášky optimalizácie siete nemocníc a stanovilo taký počet pôrodov, aby bola zachovaná dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov jednotlivých regiónov.

„Tento krok vnímame ako veľké riziko pre celú spádovú oblasť okresov Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica, ktoré patria pod pôsobnosť nemocnice v Žiari nad Hronom,“ uvádzajú v spoločnom stanovisku primátori a primátorky Žarnovice, Banskej Štiavnice, Kremnice, Novej Bane a Žiaru nad Hronom, ktoré v piatok odkomunikovali verejnosti.

Zároveň sa domnievajú, že kritická situácia so zabezpečením kvalifikovaného lekárskeho či zdravotníckeho personálu nemá byť riešená uzatvorením oddelenia, ale aktívnym vyhľadávaním a motivovaním lekárov a zdravotníkov pôsobiť v nemocnici.

Vyjadrenia primátorov si môžete pozrieť na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM