Gurmánska výzva pri tajchu: Variť môžete možné aj nemožné, ale len v kotlíku
Fantázii sa medze nekladú, pri tajchu sa už v kotlíku varili dokonca aj chobotnice. Obľúbená Sitnianska paškrta sa blíži a láka aj na kultúrny program.
Ako sľubujú organizátori, Sitnianska paškrta pri Počúvadle (19.8.) sa bude niesť v dvoch líniách. Prvú z nich bude tvoriť legendárny kotlíkový súboj, druhú koncertný program.
Súťaž družstiev v príprave kotlíkových špecialít na Počúvadle je už tradičnou akciou, hoci s netradičným šmrncom. Na rozdiel od iných podobných súťaží totiž nie je zadaný druh jedla, iba to, aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam účastníkov sa medze nekladú, variovať je možné viaceré pokrmy.
V minulých ročníkoch sa varenia zúčastnilo vždy okolo desať družstiev. Prišli zo Štiavnice, z Baďana, z Banskej Belej, ale aj z Petrovca v Srbsku, či dokonca z Dominikánskej republiky. Z kotlíkov rozvoniavali guláše, chobotnice, prasacie nôžky, cícer… Na výkon súťažiacich dohliadne a kulinárske umenie predvedie Luboš Rychvalský – Executive Chef Trinity Hotels & Resorts.
Okrem gurmánskej časti čaká na Počúvadle na návštevníkov aj hudobný program a program pre deti. Celé podujatie bude už tradične slovenskými a českými hitmi sprevádzať skupina Sliačske Mokváne, na poludnie vystúpia heligónkarky sestry Bacmaňákové. Pre deti je prichystaná vyhliadková jazda na konskom povoze a maľovanie na tvár. Program ukončí ľudová zábava a pečené prasiatko na Terase u Blaškov.
Foto: ilustračné