Správy Samospráva

Všimli ste si NOVINKY v Revúcej? V meste vzniká Rozprávková putovačka, FOTO

Prvými dielami Rozprávkovej putovačky sú postava Olejkára, teleskop a strom z dielne umeleckej kováčky Andrey Ďurčovej.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si NOVINKY v Revúcej? V meste vzniká Rozprávková putovačka, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

V meste Revúca vzniká tematická trasa cestovného ruchu s názvom Rozprávková putovačka. Jej súčasťou budú umelecké inštalácie súvisiace najmä s literárnymi dielami Samuela a Gustáva Reussovcov či Pavla Dobšinského. Na verejných priestranstvách už pribudli prvé tri diela, rovnaký počet samospráva doplní opäť na jar. Uviedla to riaditeľka mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Revúcej Karin Kilíková.

Prvé diela

Prvými dielami Rozprávkovej putovačky sú postava Olejkára, teleskop a strom z dielne umeleckej kováčky Andrey Ďurčovej. Kovové rozprávkové inštalácie sú umiestnené na Námestí slobody, za budovou mestského úradu a v Múzeu Prvého slovenského gymnázia.

„Máme už hotové ďalšie tri rozprávkové diela. Inštalované by mali byť v apríli, keď by sme chceli urobiť aj slávnostné otvorenie tejto tematickej trasy. Dovtedy by sme k nej mali dokončiť aj interaktívnu hru,“ prezradila Kilíková.

Odkaz známych rozprávkarov

V rozširovaní tematickej trasy o ďalšie inštalácie chce samospráva pokračovať aj v budúcnosti. Cieľom projektu Rozprávkovej putovačky je nadviazať na odkaz známych rozprávkarov a propagáciou lokalít súvisiacich s ich tvorbou podporiť cestovný ruch v Revúcej i v celom regióne.

Realizáciu prvých umeleckých diel finančne podporili Banskobystrický samosprávny kraj a Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Revúcej vzniká Rozprávková putovačka
4
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM