Peter Simon Rôzne Správy

Späť do minulosti: Tieto kúsky sa premávali po Gemeri, FOTO

Cieľom podujatia bolo spojiť priateľov historických vozidiel a oboznámiť ich s prírodným a kultúrnym bohatstvom rožňavského okresu a blízkeho okolia. Pozrite si foto :)

Ilustračný obrázok k článku Späť do minulosti: Tieto kúsky sa premávali po Gemeri, FOTO
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého víkendu prebehlo v okolí Rožňavy obľúbené Stretnutie veteránov. Nejde pritom o klasický zraz a prehliadku vozidiel. Zaujímavosťou podujatia bola aj prehliadka okolia, určená pre majiteľov. Samozrejme pri jazde našim okresom sa nostalgický pohľad na krásne, staré vozidlá naskytol nejednému občanovi Gemera.

Jubilejný 10. ročník zrazu veteránov v Rožňave sa uskutočnil v dňoch 18. – 20. mája 2018. Po okolitých cestách sa premávali nádherné kúsky. Tie v nadšencoch týchto starých vozidiel vyvolávali údiv. Podujatie organizoval Veterán klub Slovenský kras.

Zraz veteránov si za uplynulé roky získal srdcia nielen majiteľov týchto vzácnych strojov, ale aj ich fanúšikov a obdivovateľov. Jeho cieľom a ambíciou je, aby sa stal stretnutím blízkych priateľov, ktorých spája láska ku Gemeru a k historickým au­tám.

Hlavným lákadlom podujatia je však prezentácia nášho kraja. Tá sa nezaobíde bez naštartovania vozidiel. Všetky vozidlá, ktoré sa tohto zrazu zúčastňujú sú plnohodnotne zaraďované do bežnej premávky. „Kolektív je zodpovedný. Nepocítili sme žiadne nedostatky počas presunov. My sme bežnú premávku tolerovali a myslím si, že sme potešili aj ostatných vodičov, ktorí boli určite voči nám tolerantní tiež,“ hovorí pre náš web predseda klubu Alexander Szőllős.

Ako doplnil, počasie im vyšlo, a parkovisko pri penzióne v Krásnohorskej Dlhej Lúke, kde mali tieto autá stanovisko zaplnilo približne 90 skvostov zo Slovenska a Maďarska.

Pre oko diváka bola zaujímavá aj scénka, kde pri príjazde do Krásnohorskej Dlhej Lúky vodičov čakala nostalgická kontrola požitia alkoholu. Tú vykonávali príslušníci Verejnej bezpečnosti na dobových vozidlách a v dobovom oblečení. Vodiči boli disciplinovaní a nenafúkal nikto. Pozrite si fotky v našej galérii :)

„Program bol nabitý. Okrem už spomínanej prehliadky si prišli na svoje aj samotní majitelia tátošov. Program v sobotu sa začal prehliadkou Gombaseckej jaskyne, následne presunom a prehliadkou Silickej ľadnice. Stade sme pokračovali na Silicu a cez planinu do Silickej Jablonice, Jablonova, na horský priechod Soroška, do Drnavy, Bôrky a do Zádielskej doliny. Pozreli sme si aj husitský kostol v obci Lúčka, banskú štôlňu Dionýz v obci Drnava. Stade sme sa vybrali do Lipovníka a následne do Rožňavy na prehliadku Baníckeho múzea. Náš program skončil v Krásnohorskej Dlhej Lúke, kde sme tieto vozidla odparkovali,“ doplnil Szőllős.

Obrazom: Obrazom: Stretnutie veteránov na Gemeri (2018)
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM