Správy Samospráva

Revúca chce hospodáriť s vyrovnaným ROZPOČTOM: Prijala preto úsporné opatrenia a zvýšila DANE

Napriek nepriaznivej ekonomickej situácii chce mesto v tomto roku realizovať aj viacero investičných projektov, uchádzať sa plánuje o financie z európskych zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Revúca chce hospodáriť s vyrovnaným ROZPOČTOM: Prijala preto úsporné opatrenia a zvýšila DANE
Foto: Eva Viestová

Mesto Revúca bude v roku 2024 hospodáriť s rozpočtom vo výške 14 627 000 eur. Pre zostavenie vyrovnaného rozpočtu samospráva prijala viacero úsporných opatrení, napriek tomu chce v najbližších mesiacoch realizovať aj viaceré investičné projekty. Pre TASR to uviedol primátor Július Buchta.

Vyrovnaný rozpočet

Rozpočet na rok 2024 začala samospráva pripravovať ešte na jeseň. V tom čase mesto evidovalo schodok vo výške približne 960-tisíc eur, vo viacerých oblastiach muselo preto škrtať. Poslanci mesta návrh rozpočtu schválili na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Podarilo sa ho vyskladať ako vyrovnaný, uvidíme, ako nám to pôjde. Pevne verím, že budeme môcť nielen svietiť a kúriť, ale zrealizovať aj nejaké investičné aktivity,“ skonštatoval Buchta.

Viac o tom, aké dane sa zvýšia, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM