Správy

Liečebný ústav na Prednej Hore s opatreniami: Žiadne návštevy ani noví pacienti

Špecializovaná nemocnica pri Revúcej pridáva vlnu opatrení. Nových pacientov nebude prijímať vôbec.

Ilustračný obrázok k článku Liečebný ústav na Prednej Hore s opatreniami: Žiadne návštevy ani noví pacienti
Zdroj: TASR

Pozastavenie prijímania nových pacientov na plánovanú hospitalizáciu a zákaz návštev aj vstupu rodinných príslušníkov do objektu, tieto opatrenia pre nový koronavírus prijal podľa slov referentky marketingu a vzdelávania Lucie Oravec Koreňovej Odborný liečebný ústav psychiatrický (OLÚP) na Prednej Hore v okrese Revúca.

,,Boli obmedzené aj plánované a kontrolné ambulantné vyšetrenia v rámci prevádzky špecializovanej psychiatrickej ambulancie a ambulancie medicíny drogových závislostí. Činnosti budú až do odvolania zamerané len na ambulantné vyšetrenia, ktoré sú akútne alebo sú neodkladné z hľadiska ďalšej zdravotnej starostlivosti,“ uviedla Oravec Koreňová.

Špecializovaná nemocnica podľa jej slov naďalej spracováva nové návrhy na liečbu a všetci pacienti budú priebežne informovaní o možnosti ich prijatia telefonicky alebo e-mailovou poštou. ,,Zároveň všetkým pacientom, ktorí čakajú na plánovanú hospitalizáciu, bude ponúknuté telefonické poradenstvo, ktoré budú zabezpečovať špecializovaní terapeuti,“ dodala referentka.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM