Jakub Forgács Správy Samospráva

Chcete vyhradené parkovacie miesto v Revúcej? TOĽKOTO zacvakáte, inak hrozia problémy

Od 1. septembra budú všetky vodorovné dopravné značky vyhradeného parkovania odkryté. To znamená, že všetky značky s číslami boxov budú v platnosti a na týchto miestach budú môcť parkovať len oprávnené osoby.

Ilustračný obrázok k článku Chcete vyhradené parkovacie miesto v Revúcej? TOĽKOTO zacvakáte, inak hrozia problémy
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Začiatkom júla tohto roka bol v Revúcej zavedený nový systém vyhradeného parkovania. Po novom tak občania mesta nemusia platiť daň za užívanie verejného priestranstva, ale pokiaľ majú záujem, môžu si požiadať o vyhradenie parkovacieho miesta. „Žiadosť o pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta je možné si podávať počas celého roka, pričom od 1. septembra do 31. decembra 2021 bude pridelené za alikvotnú čiastku 50 eur, z celkovej sadzby dane za trvalé parkovanie osobného motorového vozidla na vyhradenom parkovacom mieste, ktorá je určená pre fyzickú osobu sumou 150,11 eur na rok,“ uvádza Mesto Revúca na svojej facebookovej stránke.

Pozor na papuče

Ako spomenulo mesto, od 1. septembra budú všetky vodorovné dopravné značky vyhradeného parkovania odkryté. To znamená, že všetky značky s číslami boxov budú v platnosti a na týchto miestach budú môcť parkovať len oprávnené osoby. Čiže tí, ktorým bola schválená Žiadosť o pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta a vydaná parkovacia karta. „Neoprávnené parkovanie na vyhradenom parkovacom mieste bude považované za dopravný priestupok. Čiže pokiaľ sa príslušníci polície nebudú vedieť skontaktovať s vodičom, ktorý sa priestupku dopustil, môže sa stať, že vodič po návrate k svojmu autu nájde na kolese nepopulárny technický prostriedok, tzv. „papuču“,“ upozorňuje samospráva.

Príslušníci Mestskej polície Revúca budú podľa slov mesta vykonávať priebežnú kontrolu parkovania na vyhradených parkoviskách, avšak občania sa na Mestskú políciu môžu obrátiť tiež. To znamená, že v prípade, ak vám niekto zaparkuje na vašom vyhradenom parkovacom mieste, obráťte sa na príslušníkov Mestskej polície Revúca na čísle 0905 470 459.

Ďalšie aktuálne správy

Plány samosprávy

„Samospráva ešte v tomto roku plánuje so začatím komplexného riešenia dopravnej situácie v meste vrátane predloženia návrhu poslancom zastupiteľstva o prehodnotení výšky sadzieb daní za trvalé parkovanie osobného motorového vozidla na vyhradenom parkovacom mieste,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Revúcej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM