Boris Macko Rôzne

Zmizne z centra Lučenca chodník? Podľa poslankyne urobilo mesto pred rokmi chybu

Lučenčania môžu prísť o chodník, vedúci popri frekventovanej ceste v centre. Prečo je v ohrození?

Ilustračný obrázok k článku Zmizne z centra Lučenca chodník? Podľa poslankyne urobilo mesto pred rokmi chybu
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Časť chodníka, ktorý vedie popri ceste na ulici T. G. Masaryka od Divadla B.S. Timravy k parkovisku na ulici Dr. Vodu, sa dostala do súkromného vlastníctva spolu s priľahlým pozemkom ešte v roku 2005. Spomínaný pozemok predalo bývalé vedenie mesta.

„Stálo by za úvahu, či by mesto nemalo kúpiť chodník pri Divadle B. S. Timravy, lebo majiteľ ho môže kedykoľvek oplotiť a ľudia budú musieť chodiť dookola,“ poukázala na problém poslankyňa mestského zastupiteľstva Anna Václavíková.

„Navyše, keď sa pozemok predával, na chodník mala byť zriadená ťarcha. Podľa dokumentov, ktoré sú k dispozícii, to tak momentálne nie je,“ dodala poslankyňa. „Teraz je to súkromný chodník a ak sa oplotí, budeme chodiť dookola. Ide o rozhodnutie, ktoré bolo prijaté pred rokmi. Treba dať návrh a budeme sa zaoberať či a za akú cenu chodník kúpime,“ odpovedala primátorka s tým, že ide o krok bývalého vedenia mesta, ktoré sa dá ťažko napraviť.

„V roku 2005 sa tento pozemok predával za cenu 1000 korún za meter štvorcový. Preto by mohlo mesto dať ponuku zhruba v tejto hodnote. Aby mali ľudia kde chodiť, keďže chodník vedie popri frekventovanej ceste,“ uzavrela Václavíková.

Pozrite si v našej fotogalérii pozemok a chodník, ktorý už mestu roky nepatrí!

Časť chodníka a pozemok na ulici T. G. Masaryka je v súkromných rukách
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM