Správy Samospráva

Udreli horúčavy, Lučenec koná: TAKTO sa môžete osviežiť v meste

Samospráva v súvislosti s horúčavami prijala viacero opatrení. Čo všetko pomôže obyvateľom?

Ilustračný obrázok k článku Udreli horúčavy, Lučenec koná: TAKTO sa môžete osviežiť v meste
Zdroj: TASR/AP

Mesto Lučenec prijalo v súvislosti s aktuálnou vlnou horúčav viacero opatrení. Verejnosť môže na schladenie využiť rozprašovacie brány na vodnú paru či vodné clony, samospráva vykoná aj kropenie miestnych ciest. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Rozprašovacie brány na vodnú paru nájdu obyvatelia a návštevníci mesta pred historickou radnicou, na Ulici Dr. Herza i na Námestí republiky. Uniknúť pred horúčavami je možné aj v areáli mestského parku s fontánou, tá sa nachádza i na Námestí Kubínyiho. Pitné fontánky sú pre verejnosť k dispozícii na Námestí republiky a v areáli mestskej radnice na Ulici Dr. Herza.

Samospráva v spolupráci s Dobrovoľným hasičským zborom mesta Lučenec od stredy (20. 7.) pre obyvateľov pripravila aj vodné clony. Tie sa v popoludňajších hodinách nachádzajú na Námestí republiky, vo viacerých vnútroblokoch mesta, v blízkosti multifunkčného ihriska na sídlisku Rúbanisko II či v športovo-rekreačnom areáli vodnej nádrže Ľadovo.

„Pre vysoké teploty sa vo štvrtok a v piatok (22. 7.) od 13.00 hod. začne aj s kropením miestnych ciest, aby sme v širšom centre mesta aspoň čiastočne znížili teplotu v našich uliciach,“ priblížila samospráva s tým, že kropiť bude vyše desať ulíc. Mesto tiež pripomína, že verejnosti je každý deň k dispozícii areál mestského kúpaliska, otvorený je od 9.00 do 19.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM