Správy Samospráva

Pivková hodnotí rok 2021 ako úspešný: Podarilo sa nám veľmi dobre hospodáriť

V uplynulých mesiacoch samospráva výrazne investovala do rekonštrukcií ciest a chodníkov. Čo všetko ešte vyzdvihla lučenecká primátorka?

Ilustračný obrázok k článku Pivková hodnotí rok 2021 ako úspešný: Podarilo sa nám veľmi dobre hospodáriť
Zdroj: Mesto Lučenec

Rok 2021 bol pre mesto Lučenec úspešný, popri realizácii niekoľkých väčších projektov a rozsiahlej rekonštrukcii ciest a chodníkov sa samospráve podarilo hospodáriť s prebytkom financií. Uviedla to primátorka mesta Alexandra Pivková.

Výrazné investície

„Podarilo sa nám veľmi dobre hospodáriť. V roku 2021 predpokladáme prebytok hospodárenia o viac ako 800-tisíc eur. Dlh mesta ku koncu roka očakávame vo výške 16,4 percenta. V minulom roku bol na úrovni 18,8 percenta, pred desiatimi rokmi to bolo až 37 percent,“ priblížila primátorka.

V uplynulých mesiacoch samospráva výrazne investovala do rekonštrukcií ciest a chodníkov, celková suma investícií presiahla 2,5 milióna eur. „Podarilo sa nám do plánu opráv Slovenskej správy ciest zaradiť aj rekonštrukciu cesty I. triedy, ktorá je tepnou mesta,“ dodala Pivková s tým, že v tomto roku odštartovala aj výstavba dvojice cyklotrás, ktoré Lučenec prepoja s obcami Halič a Vidiná.

Aj eko projekty

Za dôležité primátorka považuje aj investície, ktoré mesto v roku 2021 urobilo v oblasti nakladania s kuchynským odpadom. Samospráva pokračovala aj s budovaním kontajnerových a polopodzemných kontajnerových stanovíšť v rôznych lokalitách.

„Dokončili sme aj realizáciu veľkého projektu rekonštrukcie materskej školy na Rúbanisku. Spracovali sme tiež nízkouhlíkovú stratégiu, ktorá je východiskom pre ďalšie opatrenia, ktoré chceme realizovať. Riešime i veľký projekt envirocentra, kde sme na začiatok zrealizovali postavenie apidomčeka,“ doplnila primátorka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM